AKTUELNO

Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirje uputio je po izbijanju brojnih požara u Grčkoj apel da se, koliko ko može, pomogne bratskom narodu u nevolji.

Taj poziv čuli su i vaterpolo reprezentativci Srbije.

S blagoslovom patrijarha, u hramovima SPC prikupljala su se sredstva za pomoć požarima ugroženim grčkim područjima, a danas su naši "zlatni delfini", dvostruki osvajači najsjajnije olimpijske medalje, rešili da se i sami pridruže ovoj akciji ljudskosti.

Naime, patrijarh srpski primio je u Patrijaršiji u Beogradu kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije Filipa Filipovića, koji mu je uručio veliki prilog saigrača za pomoć gradovima u Grčkoj, koji su stradali u požarima.

"Danas mi je Filip Filipović, kapiten olimpijskih šampiona, vaterpolo reprezentacije Srbije, uručio izdašan prilog svojih saigrača, namenjen pomoći grčkim gradovima stradalim u katastrofalnim požarima. Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublja", naveo je patrijarh srpski na svom nalogu na Instagramu.

Na toj društvenoj mreži, poglavar Srpske pravoslavne crkve ima nalog od 10. avgusta, i za ovih deset dana već je počelo da ga prati 38,8 hiljada ljudi.