AKTUELNO

25. septembra Crnogorac Dilan Prašović, poreklom iz Sjenice u Srbiji, boriće se za svetsku WBO titulu u kruzer kategoriji protiv Lorisa Okolija.

San koji svi bokseri imaju kada prvi put kroče u ring, da se na svetskojsceni bore za šampionski pojas, najbolji Crnogorac u kruzer kategoriji Dilan Prašović (26) imaće priliku da ostvari 25. septembra u Londonu.

Biće deo spektakla koji će biti održan na novom stadionu Totenhema, predviše od 60.000 ljudi (karte rasprodate), a koji će širom planete premaprocenama marketinških stručnjaka pratiti više od milijardu ljudi.

Prašović, momak čije poreklo vodi iz Sjenice u Srbiji, će rukavice ukrstitisa aktuelnim šampionom, domaćim borcem Lorensom Okolijem, a ukolikobude bolji od Engleza oko njegovog struka zablistaće pojas WBO šampiona u kruzer kategoriji.

Ugovor su potpisale Dilanova promoterska kuća „Kety Box Promotion“,koju zastupaju promoter Redžo Dedeić i menadžer Ivan Nikolić, i„Matchroom Boxing Limited“ čiji je zastupnik Edie Hern (promoter Džošuke i Okolija).

Foto: Privatna arhiva

Duel Prašovića i Okolija biće jedan od dva glavna uvodna meča pred spektakl večeri, megdan Džošue i Ušika.

- Otkako sam pobedio Edina Puhala u Beogradu pre deset meseci,spremam se za ovaj megdan, istorijski za moju Crnu Goru, Srbiju, ali ikompletan region. Svestan sam težine meča, šta pobeda donosi, ali setrudim da sa obe noge budem na zemlji i da se što bolje pripremim ipokažem u do sada najboljem svetlu na planetarnoj sceni - izjavio je Prašović čiji je skor u dosadašnjoj karijeri fascinantnih 15 pobeda, bezporaza, dok Okoli takođe ima maksimalan skor, ali sa trijumfom više.

Dilan se već dva i po meseca nalazi na pripremama u Nemačkoj, uz stručninadzor trenera Nasera Karura i Joce Todorovića, kao i uz pomoć velikogbroja sparing partnera koji su mu na raspolaganju.

Autor:

#Dilan Prašović

#Loris Okolij

#boks