AKTUELNO

Novak Đoković saznao je rivale na Ju-Es openu. Najbolji teniser sveta će u provm kolu igrati protiv kvalifikanta.

To ne bi trebalo da bude težak posao za srpskog asa, ali već od drugog kola kreću ozbiljni izazovi. U drugom kolu bi trebalo da igra protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

Najteži protivnik do četvrtfinala mogli bu da mu budu David Gofan i Aleks de Minor. Ipak, Belgijanac nije u dobroj formi, no opšte je poznato koliko problema može da stvori svima ako mu je dan.

U eventualnom četvrtfinalu bi ako ne bude iznenađenja trebalo da igra sa Italijanom Mateom Beretinijem, što bi bila repriza finala Vimbldona.

Polufinale bi doneo mogući okršaj sa Aleksandrom Zverevim. Bila bi to idealna prilika da se revanšira Nemcu za poraz na Olimpijskim igrama.

Na drugoj strani žreba čekaju Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, odnosno Kasper Rud i Danil Medvedev.

Što se ostalih srpskih igrača tiče - Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Benoe Pera (Francuska), Filip Krajinović će odmeriti snage sa Gvidom Peljom iz Argentine. Rival Miomiru Kecmanoviću je Francuz Artur Riderkneš, dok će Laslo Đere urkstiti koplja sa Amerikancem Denisom Kudlom.

Srpska teniserka Nina Stojanović, jedina koja je bez kvalifikacija u glavnom žrebu ima težak zadatak. NJena protivnica u prvom kolu biće druga igračica sveta - Arina Sabalenka (Belorusija).

Jedan od zanimljivijih duela prve runde je svakako duel Endija Mareja i Stefanosa Cicipasa.

Podsetimo, Ju-Es open se igra od 30. avgusta do 12. setembra, a prošle godine je slavio Dominik Tim koji neće braniti trofej, pošto je zbog povrede odustao od učešća u NJujorku.

#Novak Đokovoić