AKTUELNO

Teniser kao Đoković čekao se 52 godine, a kalendarski grend slem samo bi potvrdio da je najveći ikada.

Novak Đoković u noći između utorka i srede počinje učešće na US Openu i tačno sedam pobeda deli ga od istorije.

Srpski teniser igra za rekordni 21. grend slem u karijeri, čime bi pretekao Federera i Nadala koji poput njega imaju po 20, a istovremeno bi Đoković uspeo da dođe do "kalendarskog slema". Odnosno, osvojio bi sva četiri najvažnija turnira u ovoj godini...

Blistao je na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, a trijumf na US Openu doneo bi mu praktično savršenu godinu i rekord kakav u tenisu nije viđen u "open eri".

Jedini u istoriji tenisa kome je to pošlo za rukom je čuveni australijski igrač Rod Lejver koji želi svu sreću Srbinu.

"Biće mi veoma drago da mu pružim ruku čestitam ako osvoji sva četiri grend slema", rekao je legendarni Rod Lejver koji je to uspeo dva puta u karijeri, ali od 1969. godine to niko nije ponovio - čak ni najveći teniseri u istoriji.

"Biću srećan ako bude deo tog 'specijalnog kluba' osvajača kalendarskog slema", nasmejao se Australijanac u intervjuu za agenciju AP uoči početka na US Openu, pokazavši tako da nije jedan od onih koji bi želeli da ljubomorno čuvaju rekorde iz igračkih dana.

Videćemo da li će Đoković postati prvi teniser posle 52 godine kome je pošlo za rukom da u istoj godini osvoji sva četiri grend slema, čime bi samo potvrdio da je najveći svih vremena.

#Novak Đoković