AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u treće kolo US opena.

Đoković je na stadionu "Artur Eš" u meču 2. kola savladao Holanđanina Talona Grikspora sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:2 za tačno 100 minuta igre.

Đoković je dobro otvorio meč, dobro je servirao i lako je prva dva servis gema pretvorio u vođstvo. Već u četvrtom gemu srpski as je napravio brejk. Prvu šansu je iskoristio i oduzeo servis Holanđaninu.

Novak je potvrdio brejk, zatim rutinski odrađivao svoje servise, da bi u osmom gemu ponovo oduzeo servis rivalu i posle 30 minuta osvojio prvi set sa 6:2.

Snažan uvod u drugi set doneo je prvom teniseru sveta vođstvo od 3:0 uz jedan brejk. I ovde je Đoković sjajno servirao. Međutim, trenutak nepažnje koštao ga je prvog izgubljenog gema u meču. Pri rezultatu 4:2 Đoković je napravio previše grešaka, pa je Grikspor smanjio na 4:3. Međutim, već u narednom gemu stvari su legle na svoje mesto, Novak je lako oduzeo servis Holanđaninu a zatim i priveo set kraju. Posle 35 minuta igre dobio je ovaj deo meča sa 6:3.

Grikspor je dobro otvorio treći set, držao je na početku svoj servis, ali nije dugo izdržao. Đoković je u petom gemu sa nulom oduzeo servis Holanđaninu i poveo sa 3:2. Holanđanin je u narednom gemu imao tri vezane brejk šanse, ali je Novak uspeo da ih spase. Kao rezultat toga usledio je novi brejk Đokovića u gemu posle tog za 5:2. Već u narednom gemu je servirao za meč

Đoković će u trećoj rundi igrati protiv Keija Nišikorija.

Nišikori je savladao Amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 3:2. Japanac je poveo sa 2:0, dobivši prva dva seta sa 7:6, 6:3, da bi se Amerikanac vratio sa 7:6, 6:2. Ipak, iskusni Nišikori je na vreme u petom odlučujućem setu napravio brejk i dobio ga sa 6:3.


3. SET

6:2 - Gotov je meč koji je trajao 100 minuta.

5:2 - Novi brejk Đokovića koji će uskoro servirati za meč.

4:2 - Novak je napravio veliki preokret u ovom gemu. Gubio je sa 0:40, a zatim nanizao pet poena za potvrdu brejka.

3:2 - Đoković pravi brejk sa nulom! Novak je na dobrom putu da uskoro završi meč.

2:2 - Đoković drži priključak u trećem setu.

1:2 - Novi gem za Holanđanina, Novak u ovim trenucima ne pronalazi način da ugrozi servis rivala.

1:1 - Novak stiže do izjednačenja, 11. asom je završio gem.

0:1 - Holanđanin vodi prvi put u meču. Uspešno je servirao u gemu u kome je Novak imao raspravu sa jednim gledaocem koji je dobacivao tokom poena.

2. SET

6:3 - Desetim asom u meču Novak je završio drugi set. Drugi set je trajao 35 minuta, pet više u odnosu na prvi.

5:3 - Ribrejk Novaka. Odmah je uzvratio na izgubljeni gem i sa samo jednim izgubljenim poenom dobio gem na servis rivala.

4:3 - Pravo niotkuda Grikspor pravi brejk. Tačnije, Novak je izgubio gem jer je napravio nekoliko potpuno neočekivanih grešaka.

4:2 - Grikspor dobija novi gem, bez većih poteškoća.

4:1 - Još jedan odličan servis gem za Srbina. Dva asa i viner za čuvanje brejk prednosti.

3:1 - Grikspor zaustavlja nalet Đokovića. Holanđanin je stekao dve vezane gem lopte, a drugu iskoristio za gem. Utisak je da Novak dosta eksperimentiše u igri i sprema taktiku za naredne mečeve.

3:0 - Novak potvrđuje brejk u gemu u kome je upisao još jedan as servis, ali i već treću duplu servis grešku u meču.

2:0 - Đoković je iskoristio drugu brejk loptu i već na startu drugog seta stekao brejk prednosti.

1:0 - Lako osvaja novi servis gem Đoković. Kombinuje dosta različitih poena, očigledno se sprema za naredne teže mečeve.


1. SET

Srpski as je zabeležio pet as servisa, 13 vinera, ali i sedam neiznuđenih grešaka. Ima 65 odsto ubačenog prvog servisa, kao i 92 odsto osvojenih poena posle dobrog prvog servisa.

Novak je osvojio pet od šest poena na mreži.

6:2 - Posle tačno 30 minuta igre Đoković dobija prvi set. Novak je napravio drugi brejk u pravom trenutku i priveo ovaj deo igre kraju.

5:2 - Rutinski Đoković dobija svoje servis gemove, gotovo i da nema pravog otpora. Novak je stigao do pet as servisa i 11 vinera.

4:2 - Lak gem za Grikspora. Utisak je da se Novak nije previše trudio oko reterniranja u ovom gemu.

4:1 - Novak je potvrdio brejk, ponovo je perfektno servirao i bez izgubljenog poena osvojio gem.

3:1 - Đoković je iskoristio prvu brejk loptu. Holanđanin je pri vođstvu 30:15 propustio veliku šansu da osvoji poen, a zatim je Novak vezao tri poena i stekao prednost u setu.

2:1 - Đoković odlično servira na startu meča, bez izgubljenog poena dobija gem. Odservirao je nova dva asa, već ih ima tri u prva dva servis gema.

1:1 - Grikspor je prvi svoj servis gem dobio. Doduše, uz dosta muka ali nije dozvolio Đokoviću brejk priliku.

1:0 - Đoković na pravi način počinje meč 2. kola na US openu. Jedan as i dva vinera za vođstvo.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, poput startnog meča, i ovaj u okviru 2. kola igra u terminu od 1 sat iza ponoći po srpskom vremenu, odnosno 19 časova po lokalnom vremenu u Njujorku.

Rival prvom teniseru sveta na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Eš" je 121. na svetu Holanđanin Talon Grikspor.

Srbin i Holanđanin se do sada nisu sastajali.

Novak je u prvom kolu bio bolji od kvalifikanta Danca Holgera Runea u četiri seta, dok je Grikspur dobio Jana Lenarda Štrufa.

Pobednik će u trećoj rundi igrati protiv Keija Nišikorija.

Nišikori je savladao Amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 3:2. Japanac je poveo sa 2:0, dobivši prva dva seta sa 7:6, 6:3, da bi se Amerikanac vratio sa 7:6, 6:2. Ipak, iskusni Nišikori je na vreme u petom odlučujućem setu napravio brejk i dobio ga sa 6:3.

Autor: