AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković noćas igra svoj polufinalni meč na US openu.

Nema mu ravnog, to pokazuje iz partije u partiju, a u poslednje vreme i brojke, odnosno rekordi idu u prilog srpskom teniseru Novaku Đokoviću koji je plasmanom u polufinale US opena ispisao nove stranice istorije.

Đoković je počisio Beretinija i treću put na grend slemovima ove godine i izborio plasman u svoje 46 polufinale na najvrednijim turnirima, a sve to iz samo 66 učešća po čemu je daleko bolji od najvećih konkurenata u "GOAT" trci Rafeala Nadala i Rodžera Federera.

Novak do polufinala stiže u neverovatnih 63,6 odsto, dovoljno da pretekne Bjorna Borga i postane najuspešniji teniser u još jednoj statističkoj kategoriji. Pored Borga, Đoković je obišao i Federera koji je treći i Kena Rouzvela, dok je Nadal tek četvrti sa 56,45 posto!

Đoković je postao rekorder u ovoj kategoriji pošto je po peti put u karijeri uspeo da stigne do polufinala sva četiri grend slema u sezoni, a to je još uspevao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

Ipak, Novak još nije uspeo da obori rekord Rodžera Federera po nastupima u polufinalu grend slemova, Švajcarac ih ima 46, ali i 15 više nastupa na grend slemovima, a kako se Đoković zaleteo lako bi mogao da sruši i ovaj rekord Švajcarca.

#Novak Đoković

#rekordi