AKTUELNO

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, otkrio je da je Novak pod pritiskom odlučio da igra miks dubl sa Ninom Stojanović na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpski as je doživeo neuspeh na Olimpijskim igrama. U polufinalu singla je poražen od Aleksandra Zvereva, a u borbi za bronzu od njega je bio bolji Španac Pablo Karenjo-Busta.

Foto: Tanjug AP/Patrick Semansky

U miks dublu Novak je sa Ninom naprvio sjajan rezultat. Dogurali su do polufinala, međutim, nakon velike borbe poraženi su od ruskog para Karacev - Vesnina. Đoković je na kraju zbog premorenosti odustao od borbe za bronzu u konkurenciji parova, pa se sa OI vratio bez medalje.

U intervjuu za "Ekspres" njegov otac Srđan Đoković otkrio je da je na najboljeg tenisera sveta vršen pritisak da igra u dubl konkurenciji.

"Na moju veliku žalost podlegao je pritiscima i prihvatio da igra i miks dubl. Mislim da ga je to zabetoniralo, Isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao dubl sa Zimonjićem, I tada je podlegao pritiscima", tvrdi Srđan.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, selektor naše reprezentacija Viktor Troicki rekao je da je Novak imao ogromnu želju da igra miks dubl, iako sumu iz tabora reprezentacije savetovali da se fokusira samo na singl.

Srđan je ubeđen da bi Novak osvojio zlato da nije nastupao u dublu.

"Trebalo je da se fokusiral na singl i siguran sam da bi tako u obe situacije izašao kao pobednik".