AKTUELNO

Svi svetski mediji se danas bave jučerašnjim finalom US Opena, i neočekivanom pobedom Danila Medvedeva nad aktuelnim šampionom Novakom Đokovićem.

Analizira se svaki detalj meča, poruke navijača, ko od slavnih ličnosti je bio na tribinama, za koga je navijao, a kao i uvek komentariše se i Noletova supruga Jelena Đoković. Novakov poraz teško je pao njegovoj supruzi koja ga verno prati na svim turnirima i najveća mu je podrška. Ovog puta i sama se jedva suzdržala da ne zaplače dirnuta Noletovim govorom i suzama.

Foto: Tanjug AP/John Minchillo, Seth Wenig

Modni kritičari pomno prate svaki njen stilski odabir, a za finale grend slema u SAD, Jelena je odabrala lepršavu haljinu sa diskretnim cvetnim dezenom i volanima. Nezaobilazni aksesoar, posebno na letnjim turnirima, jeste slamnati šešir, a iskusno oko modnih znalaca primetilo je da Jelena poslednjih meseci ne skida jedan detalj.

Reč je o narukvicama od drvenih perli koje je nosila na mečevima na US Openu i Rolan Garosu,a koje imaju posebno značenje. Ne iznenađuje što je Jelena odabrala baš ovakav nakit, budući da je veliki pobornik zdravog života i zaljubljenik u prirodu.

Zapravo, mnogi veruju da drvo ima pozitivnu energiju, pa tako i nakit napravljen od njega donosi sreću i blagostanje osobi koja ih nosi.

Ogrlice i narukvice od drveta koje su bile u trendu sedamdesetih godina propšlog veka, ponovo su popularne, a najviše ih nose upravo osobe kao što je Jelena - one koje žele da budu u kontaktu sa prirodom.

Smatra se da oni koji nose aksesoar od ovog materijala podsvesno doživljavaju prijatne emocije ovog od kontakta s prirodom. Drveće je oduvek pomagalo ljudima da prežive tako što im je obezbeđivalo hranu, toplotu, materijal za izgradnju doma i utočište od predatora. Drvo se na podsvesnom nivou doživljava kao nešto što donosi sigurnost i mir.