AKTUELNO

Neočekivano.

Najbolja teniserka sveta i trenutno vodeća na WTA listi Ešli Barti iz Australije povukla se sa predstojećeg mastersa u Indijan Velsu, saopštili su čelnici ovog turnira.

Istovremeno je neizvesno da li će Australijanka uopšte igrati do kraja godine, obzirom da povredu koju je zaradila još na US openu.

Tada je Barti poslednji put izašla na teren, gde je izgubila u 3. kolu i zajedno sa svojim timom nije se vraćala u Australiju još od marta, posle Ozi opena.

Njen trener Kreg Tajzer rekao je za Asošiejted pres da će Barti morati u dvonedeljni karantin u domovini, po povratku sa WTA finala u Gvadalahari. On je kritikovao uslove takmičenja, pošto je finalni turnir iz Šenžena prebačen u Meksiko zbog pandemije korona virusa.

Ešli je pobedila na završnom turniru koji je poslednji put igran 2019. godine, ali je Tajzer rekao da nije siguran da li će prva igračica sveta braniti titulu.

- Saznali smo da ćemo igrati u Meksiku na 1.500 metara nadmorske visine i da će se koristiti drugačije loptice, koje praktično lete. To je loptica koja, kada koristite u normalnim uslovima, ne odskače. Nije najbolja reklama za najbolje igračice na svetu da igraju nešto što nikada ranije nisu. U uslovima u kojima nikada nisu igrale, u zemlji u kojoj ne igraju i nadmorskoj visini, mislim da je to smešno - rekao je Tajzer.

Kreg je naveo da je njeogova učenica psihički i fizički iscrpljena i da igrajući završni turnir koji počinje 8. novembra, ne želi da rizikuje pripreme za Australijan open sledeće godine.

- Potreban joj je odmor. Rekao sam joj da ode na odmor. Nama svakako nije lako da idemo da igramo u Meksiku, a zatim da se vratimo i budemo dve nedelje u karantinu i upropastimo naše leto u Australiji. To je odluka o kojoj ćemo mnogo morati da razmislimo - istakao je Tajzer.

Autor: