AKTUELNO

Legendarni Nikola Pilić istakao je da su brojke te koje jasno govore da je Đoković najbolji teniser svih vremena.

U svetu tenisa poprilično traje GOAT debata o tome ko je najbolji teniser svih vremena. Ona je ove godine ponovo na snazi nakon što je Novak oborio rekord po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste i izjednačio se sa Federerom i Nadalom sa po 20 grend slem titula.

Upravo je nekadašnji šesti reket sveta, Nikola Pilić za Sport Klub dao svoje viđenje ove trke.

-Onog sekunda kad je Novak osvojio Vimbldon, svoj 20.grend slem, pogledao sam brojke i sve su bile u njegovu korist. Ima pozitivan skor sa svima, jedini je bar dva puta osvojio sva četiri grend slema, jedini je osvojio sve masterse, ima najviše sedmica na prvom mestu. Svaka čast Nadalu, koji je 13.put osvojio Rolan Garos što niko neće ponoviti. Svaka čast Federeru, koji igra predivan tenis. Ne želim da umanjim njegov uspeh, ali kad sam pogledao brojke, Novak je imao neverovatne rezultate. Sada su se neke stvari iščistile. Novak je milimetar ispred Nadala i Federera.

Pilić se takođe osvrnuo i na odlazak "velike trojke" koji će nesumnjivo uskoro doći.

-Ta trojka je žarila i palila poslednjih 15 godina na svim stadionima sveta, to se teško može ponoviti u bilo kom sportu. Ali oni su još tu, još nisu otišli. Videćemo ko će doći. Ne verujem da će biti velikih promena. Ima mladih, kvalitetnih, videćemo ko će se probiti da bude bar blizu ove trojice, iskren je Pilić.