AKTUELNO

Ceo teniski svet čeka odluku Novaka Đokovića o putu u Australiju.

Po jednoj verziji priče, teniseri neće moći nevakcinisani da nastupe na turniru u Melburnu, ali postoji i druga opcija za one koji još nisu dobili vakcinu. U međuvremenu, razvila se teorija da se Novak vakcinisao, a najbolji na svetu stavio je tačku na sve glasine.

Srpski teniser se na konferenciji pred masters u Parizu oglasio o odlasku u Australiju narednog januara i otkrio da više neće davati izjave na tu temu!

"Odlučiću da li idem u Australiju nakon što vidim zvanično saopštenje teniske asocijacije. Do tada, ja to više neću komentarisati'', kratko je poručio Novak Đoković.

Podsećamo, prethodnih nedelja se vodila velika polemika oko toga da li će Novak Đoković imati priliku da osvoji 21. grend slem, postane rekorder u teniskoj istoriji i odbrani pehar koji mu je pripao ove godine.

Novak Đoković je preležao korona virus nakon Adria Tura, a nedavno je izjavio kako ne želi da saopšti da li se vakcinisao ili nije.

Ipak, najbolji teniser sveta konstantno je pod pritiskom medija zbog stavova o vakcinaciji. Dok su neki drugi teniseri iz svetskog vrha iznosili stav o vakcinaciji i zbog toga nisu bili na udaru javnosti, Đokovićevo razmišljanje da svako treba sam da odluči često je bilo na meti kritika. Na kraju su njegove reči podržali igrači poput Danila Medvedeva, ali...

Verovatno je ponašanje medija uticalo na stav Novaka Đokovića, koji bi bio prvi favorit turnira u Australiji, ukoliko se pojavi u Melburnu. Do sada je devet puta u karijeri osvajao Australijan open, a novi trofej zacementirao bi mu status najboljeg tenisera svih vremena.

#Novak Đoković