AKTUELNO

U polufinalu mastersa u Parizu, najbolji teniser sveta Novak Đoković igrao je i pobedio Poljaka Huberta Hurkača razultatom 2:1 (3:6, 6:0, 7:6).

Jedan, jedini, najveći - Novak Đoković! Pokazao je danas Srbin da je mentalno najjači teniser, a možda i sportista na svetu! Nije mu išlo u prvom setu, nervoza je isijavala iz njega, Hubert Hurkač igrao je odlično, ali ništa ne može da pomeri najboljeg tenisera svih vremena! 

Ostala su Đokoviću još dva koraka do nove titule, a prva prepreka mu je danas (ne pre 14 časova) Poljak Hubert Hurkač. Njih dvojica sastali su se dva puta do sada, a oba puta je srpski teniser bio uspešniji.

Vratio se Novak Đoković na teren posle 50 dana pauze, a raduje što srpski teniser ponovo deluje nezaustavljivo! Ukoliko se plasira u finale imaće šansu da u Parizu osvoji 37. titulu na mastersima i tako preskoči Rafeala Nadala na večnoj listi.

U drugom polufinalu sastaju se Zverev i Medvedev.

TOK MEČA:

Treći set:

6:6 - Igraće se tajbrejk! Tri asa Huberta Hurkača za dramatičnu završnicu polufinala! 

6:5 - Siguran je Đoković bio na svom servisu, ponovo pritisak ide na stranu poljskog tenisera!

5:5 - Spasio je Hubert Hurkač meč loptu! Mogao je Novak da završi posao već sada, Poljak je promašio prvi servis, ali se isprečila mrežica i zaustavila forhend najboljeg igrača današnjce!

5:4 - Furiozan gem za Novaka Đokovića! Nije Srbin prepustio Hurkaču ni gram nade da može do novog brejka i Poljak će sada servirati sa ostanak na turniru! 

4:4 - DRAMA! Poljski teniser izjednačio

4:3 - HURKAČ STIŽE DO BREJKA!

4:2 - Poljak je sačuvao svoj servis

4:1 - Đoković sa nulom potvrđuje prednost brejka

3:1 - NOVAK STIŽE DO BREJKA! Posle neverovatnog gema, srpski teniser koristi četvrtu brejk loptu i dolazi do prednosti

2:1 - Đoković čuva svoj servis

1:1 - Novak nije iskoristio brejk šansu, Poljak stiže do izjednačenja

1:0 - Velika borba vodila se u gemu koji je na kraju pripao Đokoviću! Hurkač je imao i jednu brejk priliku, ali mu Nole nije dao je iskoristi

Drugi set:

6:0 - Deklasirao je Novak Hurkača u ovom setu! Sve je sada na svom mestu i Srbin maksimalno raspoložen ide u naredni!

5:0 - Bravo za srpskog asa! Sve vraća i stiže! Sada Poljak servira za ostanak u setu!

4:0 - Evo zašto je Novak mentalno najjači igrač na svetu! Ne dozvoljava Hurkaču da mu priđe u drugom setu, iako je Poljak u prvom bio izvanredan!

3:0- Potvrda brejka! Novak je rutinski dobio ovaj gem i potpuno se vratio!

2:0 - Napokon! BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Srbin je uspeo da se vrati u meč. Znatno je podigao nivo igre u odnosu na prvi set, počeo je da šeta Hurkača po terenu, pritisnuo je Poljaka kod 15:30 i osvojio tri poena u nizu!

1:0 - Siguran je Novak sada na svoj servis! Potrebno je da malo obuzda nervozu...

Prvi set:

Brejk lopta za Novaka na 30:30 na servis Hurkača! Želeo je odmah da vrati Srbin izguljeni gem, ali Poljak se nije dao i sudija je uzviknuo - djus! A onda greška Novaka na mreži i set lopta za Hurkača! Ipak, Srbin je bio miran, a Poljak srljao! No, obezbedio je novu set loptu koju je iskoristio

3:5 - Loše! Brejk za Hurkača! Đoković je napravio duplu grešku u najgorem trenutku, dobio je Poljak brejk loptu, potom nova greška Đokovića i Hurkač je to iskoristio.

3:4 - Hurkač je danas odličan! Gotovo sve što uradi Đoković, Poljak ponovi! Đoković je uzeo gem bez izgubljenog poena, isto je uradio i Poljak!

3:3 - Ekspresno je Novak došao do novog gema na svoj servis, bez ijednog izgubljenog poena!

2:3 – Novak je opet imao 15:30, ali nije uspeo da brejkne Poljaka! Hurkač odlično servira kada je potrebno!

2:2 - Imao je srpski as 0:30, ali je naredna dva poena dobio Hurkač.Ipak, Novak sve rešava u svoju korist.

1:2 - Nema brejka! Hurkač je siguran na svoj servis!

1:1 - Odmah uzvraća Novak! Poprilično lak prvi gem i za Đokovića. Uspeo je Hurkač da uzme prvi poen, da iznenadi Novaka, ali posle toga četiri poena u nizu za prvog reketa sveta - 1:1.

0:1 - Odličan prvi servis gem Hurkača, odservirao je dva asa, viđena su dva Novakova lošija riterna i Poljak vodi 1:0!

Prvi servira Hurkač.

13:33 - Najbolji teniser sveta je u prestonicu Francuske došao kako bi osvojio šestu titulu u Bersiju, i naravno da bi obezbedio prvo mesto na kraju sezone! Ako to uspe, to će mu biti sedmi put u karijeri. . Aktuelni rekord dele Đoković i Pit Sampras, koji su po šest puta bili najbolji na kraju kalendarske godine.