AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je savladao Andreja Rubljova u dva seta,6:3, 6:2 i plasirao se u polufinale ATP finala u Torinu!

Novak se već kvalifikovao za polufinale dok će Rus prolaz dalje morati da traži u poslednjem kolu.

"Ne znam da li sam i koliko sam bio nervozan u meču, nisam bio svestan toga. Moglo je da bude i bolje i gore, ali sigurno je bilo puno emocija. Osetio sam sve tokom razmena, jer je nekad delovalo da igram perfektno, da imam poen u svojim rukama i onda napravim neku suludu grešku. Mnogo sam promašivao danas i to neke lake udarce. Žurio sam previše. To je normalno", rekao je Rubljov i dodao:

"Prošao sam kroz ovo kada sam prvi put igrao sa Endijem, sa Rafom... Moram da naučim nešto iz ovog meča i da se izborim za prolaz.

Priznao je Rubljov koliko je teško igrati protiv Novaka.

"Kada igrate protiv najboljeg igrača na svetu, imate osećaj kao da ćete upravo osvojiti poen, da je poen vaš i hoćete da odigrate agresivno. Ponekad previše razmišljam. Na kraju, morao sam da probam, nisam iskoristio svoje šanse, možda bi u nekom drugom meču bilo drugačije. Stres, žurba i previše razmišljanja bili su problem" zaključio je Rus.

Autor:

#Novak Đoković

#andrej rubljov