AKTUELNO

Dok najbolji teniser sveta Novak Đoković verovatno već sada razmišlja o polufinalu završnog mastersa u Torinu, sutra ga očekuje poslednji duel u grupnoj fazi protiv Kamerona Nurija.

Svi su verovatno sa nestrpljenjem čekali termin ovog meča, a onda su stigle sjajne vesti: Đoković će na megdan Britancu u terminu od 21 čas!

To je sigurno obradovalo gledaoce u Srbiji, s obzirom na to da je u pitanju večernji termin, a ne onaj dnevni, kada je Novak od 14 časova vodio bitke protiv Ruda i Rubljova.

Podsetimo, Novak je kolo pre kraja grupne faze završnog mastersa u Torinu izborio plasman u polufinale, pošto je u drugom meču turnira savladao Andreja Rubljova sa 2:0 u setovima, baš kao i protiv Kaspera Ruda.

U polufinalu protiv Zvereva

Kada Đoković završi svoj poslednji meč u grupi, očekuje ga repriza polufinala sa US opena, ali i iz Tokija, pošto će na istom stepeniku takmičenja, ali ovoga puta u Torinu, igrati protiv Aleksandera Zvereva.

Poznato je da je na Olimpijskim igrama Nemac trijumfovao na pretposlednjem koraku našeg tenisera ka medalji, dok mu se nedugo zatim Novak revanširao u polufinalu Njujorka.

Ono što je svakako zanimljivo jeste i međusobni skor ova dva tenisera. Trenutno je Đoković i te kako u prednosti s obzirom na to da iz 10 odigranih duela, Srbin je slavio sedam puta, dok je samo u tri navrata Zverev bio bolji.

Takođe, ovo će biti duel prvog i trećeg na ATP listi, a u Torinu će odigrati njihov 11 duel. Naravno, Novak će pre toga imati protivnika i sutra, u petak 19. novembra kada će od 14 časova izaći na megdan Kameronu Nuriju.

Treba reći i da će svog protivnika u drugom polufinalu, dobiti i Danil Medvedev, a to će biti bolji iz duela Andrej Rubljov i Kasper Rud

Autor: