AKTUELNO

Ona je uspela da ujedini sve tri titule u jednoj godini što nikome nije uspelo do sada.

Olimpijska šampionka u kategoriji – 61 kg Jovana Preković pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca je danas odbranila titulu prvaka sveta osvojenu 2018 godine.

Jovana je u finalnoj borbi pobedila takmičarku iz Ukrajine Seroginu sa 2:1. Ovom pobedom Jovana je zaokružila ovu godinu kao jedina neporažena takmičarka u kateforiji -61 kg.

Naime na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI , prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na svetskom prvenstvu u Dubaiju Jovana je sve svoje protivnice pobedila i tako je objedinila sve titule.

Foto: Tanjug AP/Vincent Thian

- Jako sam srećna , šta da Vam kažem ...evropska, sam svetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi živela Srbija - izjavila je Jovana Preković.

Roksanda Atanasov, trener naše šampionke je prokomentarisala:

- Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021 godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama ovo je medalja za naš narod - rekla je Roksanda Atanasov.

#Jovana Preković