AKTUELNO

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah, zgovarao je sa kineskom teniserkom Šuai Peng, za koju se strahovalo da je nestala i koja sada moli za poštovanje privatnosti.

Šuai je putem video poziva rekla da je bezbedna i da se dobro oseća, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet.

MOK je objavio i fotografiju video poziva na kojoj se vidi nasmejana teniserka.

“Ona je dobro, što je bila naša glavna briga“, navodi se u saopštenju, koje je smirilo mnoge ljubitelje tenisa.

„Na početku 30-minutnog razgovora, Peng je zahvalila MOK-u na brizi za zdravlje. Objasnila je da je bezbedna i dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali da bi volela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku. Ona radije provodi vreme sa prijateljima i porodicom sada. Ipak, nastaviće da se bavi tenisom”, navodi se u saopštenju MOK.

Inače, 35-godišnja Peng nije viđena u javnosti skoro tri nedelje, i to nakon što je iznela optužbe za seksualni napad protiv visokog kineskog komunističkog funkcionera.

Teške optužbe stigle su na adresu penzionisanog komunističkog zvaničnika, a Pengova je optužbe iznela na mreži „Veibo“.

Objava je u međuvremenu obrisana, a sama pretraga priče o teniserki ograničena.

Žang ima 75 godina, bio je zamenik predsednika Vlade od 2013. do 2018. godine, kao blizak saradnik sadašnjeg predsednika Kine Sija Đinpinga.

Teniserka je navela da ju je Žang seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis, posle čega se nije pojavljivala u javnosti.

Njene fotografije i snimke su objavljivali kineski mediji sa porukama „da je sve u redu“, u šta je malo ko poverovao dok se sama teniserka nije oglasila.