AKTUELNO

Dugo je trajala saga oko toga da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu, ali kako Telegraf nezvanično saznaje, najbolji teniser sveta definitivno je dobio "zeleno svetlo" i braniće titulu u Melburnu!

Poslednjih dana pojavila se informacija da Novak neće putovati na ATP kup u Sidneju, koji je pripremni turnir za Australijan open, ali danas je stiglo i saopštenje PR službe turnira da nije stigla nikakva zvanična potvrda od strane Novaka Đokovića i da on nije otkazao učešće na "nezvaničnom svetskom prvenstvu u tenisu".

Kako saznaju mediji, Novak će igrati i ATP kup u Sidneju, ali i Australijan open, gde će napasti rekordnu 21. Grend slem titulu.

Foto: Tanjug AP/Andy Brownbill

Podsećamo, Novak rekorder Australijan opena, koji je osvojio 9 puta, a sada će pokušati da dođe i do jubilarne 10. titule u Melburnu, ali ujedno i najtrofejniji Grend slem šampion svih vremena, jer je trenutno izjednačen sa Nadalom i Federerom sa po 20 najvećih trofeja.

Novak bi prvi meč u Australiji trebalo da ima već 1. januara, kada je na programu meč prvog kola ATP kupa između Srbije i Norveške, gde će igrati protiv Kaspera Ruda. ATP kup se igra u Sidneju od 1. do 9. januara, dok je Australijan open na programu od 17. do 30. januara.