AKTUELNO

Australijanci drže Novaka Đokovića na aerodromu zatvorenog kao da je kriminalac, a Srbija je zvanično uputila protestnu notu ambasadi Australije.

Pozvan je ambasador Australije do dođe u ministarstvo spoljnih poslova na razgovor, saznaje Informer.  Srbija  zahteva hitno puštanje Novaka Đokovića. Naš ambasador u Australiji je stupio u kontakt tamošnjim vlastima i zahtevao hitno puštanje.  Preduzeo je sve mere da se Novak Đokovića pruži konzularna zaštita.

Satima već traje agonija srpskog asa na australijskom aerodromu.  

Nastao je potpuni haos nakon što je Novak stigao u Melburn. Vlasti države Viktorija odbile su zahtev da obezbede adekvatnu vizu za ulazak u Australiju Novaka Đokovića. Tačnije, pomenuta ministarka! Kako prenose tamošnji mediji njegov tim je podneo pogrešan zahtev.

Naime, viza koju su tražili ne podrazumeva mogućnost medicinskog izuzeća za ulazak nevakcinisanih u zemlju. Mada, ovo je malo sumnjivio. Znamo da Novakov tim čine surovi profesionalci pa je nevrovatno da naprave ovakovu grešku. Pre će biti da Australijanci traže način sebe da "operu".

Ali, Granična služba ima diskreciono pravo da mu na licu mesta izda vizu, ali je ona to prebacila na vlasti Viktorije. Nastavlja se politička igra u Australiji preko Novakovih leđa, bruka i sramota.