AKTUELNO

Ministar zdravlja Australije Greg Hant se oglasio i objasnio zašto prvi reket sveta Novak Đoković neće biti deo prvog grend slema sezone.

Konačna odluka je stigla Novak Đoković i zvanično neće moći da brani titulu na predstojećem Australijan openu. Uprkos medicinskom izuzeću i dokumentaciji koju je podneo nije dobio dozvolu.

Foto: Tanjug AP/Alessandra Tarantino

Zbog čega? Odnosno bolje pitati zbog koga. Odgovor je Greg Hant. Ministar zdravlja Australije je stavio tačku na zahtev srpskog tenisera.

Ubrzo se i sam oglasio na jednoj lokalnoj televiziji, a njegove reči preneli su mnogi svetski mediji.

- Greg Hant je potvrdio da Novak nije uspeo da obezbedi dovoljno dokaza kako bi ušao u zemlju i zbog toga će ga poslati kući - pišu mediji.

Viza srpskog tenisera je tako zvanično otkazana, ali Novak ima još jednu šansu, njegovi advokati će uložiti žalbu i pokušaće da opovrgnu ovu odluku, ali su šanse za to male.

- Premijer je već naglasio da Australijanci moraju da pokazuju sertifikate o vakcinaciji za ulazak u kafić, restoran, a kamoli za ulazak u državu. Ako nisu ispunjeni uslovi, onda isto treba da budu tretirani svi ostali. Teška odluka, ali ponavljam da svi moraju da imaju isti tretman - jasan je Hant.

#Novak Đoković