AKTUELNO

Saslušanje povodom žalbe svetskog tenisera broj jedan Novaka Đokovića na ukidanje vize za ulazak u Australiju, u Federalnom okružnom i porodičnom sudu Australije u Melburnu odloženo je za 18 časova po lokalnom vremenu, odnosno 08.00 časova ujutru po našem.

Saslušanje je odloženo nakon što je sudija Entoni Keli izjavio da nije dobio potrebnu dokumentaciju od Đokovićevih advokata, javlja Rojters.

Sud je kao datum za završno ročište u ovom slučaju prethodno odredio ponedeljak, ali su vladini advokati zadržali pravo da traže odluku o deportaciji Đokovića pre tog.

Nik Vud, Đokovićev advokat, rekao je sudiji da ga je Teniska asocijacija Australije savetovala da do utorka moraju imati informaciju o tome da li će Đoković učestvovati na Australijen openu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Australijski premijer Skot Morison izjavio je danas da „niko nije iznad propisa“ nakon što su vlasti te zemlje otkazale vizu srpskom teniseru Novaku Đokoviću i odbile mu ulazak u zemlju gde je trebalo da igra na turniru Australijan open.

„Viza je Đokoviću otkazana. Pravila su pravila, posebno kada neko dođe na naše granice. Niko nije iznad tih propisa“, napisao je na Tviteru Morison.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle sedam sati zadržavanja na aerodromu u Melburnu, nije dobio vizu za ulazak u zemlju i sada čeka odluku suda o žalbi koju je podneo.