AKTUELNO

Najbolji teniser na svetu tema je broj jedan na celoj planeti.

Nažalost, ne zbog onoga što bi bilo normalno: treninga u Melburnu, njegovih izjava.. ne. Novak Đoković je u centru pažnje zbog toga što su vlasti u Australiji odbili da ga puste u zemlju jer nije vakcinisan protiv korona virusa.

A kako prenosi "Sidnej Morning" i ugledni magazin "Forbs" verovatno je to njegova odluka "zbog pozitivnog rezultata PCR testa u poslednjih šest meseci".

Naime, tri anonimna izvora, za koje se smatra da su i te kako relevantna, rečenicom "Veoma verovatno", opisali su gorepomenutu situaciju zbog koje je Srbin tražio medicinsko izuzeće kako bi se takmičio na Australijan openu, prenosi "Blic".

Novak Đoković, Australija, Australian openFOTO: SHUTTERSTOCK, EPA/ALESSANDRO DI MARCOMeđutim, iako su organizatori prvog grend slema odobrili pomenuto izuzeće, njemu je u sredu veče (po našem vremenu) odbijen zahtev za radnu vizu.

Nedavni slučaj potvrđen PCR-om je jedno od važećih medicinskih izuzeća, zajedno sa „akutnim zdravstvenim stanjem“ kao što je podvrgavanje velikoj proceduri, prema smernicama australijske vlade koje su dale osnovu za Đokovićevu reviziju zahteva za izuzeće.

Brojni vladini zvaničnici pozvali su Đokovića da objasni zašto je zaslužio izuzeće, uključujući i premijera Skota Morisona, koji je u sredu izjavio:

- Čekamo njegovo objašnjenje koje bi nam dokazalo zbog čega je tražio izuzeće. Ako su ti dokazi nedovoljni, onda on neće biti tretiran drugačije od bilo koga drugog i biće u sledećem avionu za povratak kući. Ne bi trebalo da postoje posebna pravila za Novaka Đokovića. Nikakva.