AKTUELNO

Pol Meknami, nekadašnji teniser i direktor Australijan opena, otkrio je da se grupa Srba nalazi ispred objekta u Melburnu u kom je smešten Novak Đoković i izrazio je sramotu pošto je otkriveno u kakvim uslovima tu žive izbeglice.

Meknami je objavio fotografiju sa trojicom Srba koji su se ispred smeštaja okupili kako bi pritvorenom Novaku Đokoviću čestitali Božić, prenosi “Sputnjik”.

Meknami je konstatovao i da se pored Novaka u tom objektu nalazi i češka teniserka Rekata Voracova, koja je takođe imala medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv virusa korona, kao i Đoković.

- Sada je i Renata zatvorena kao Novak. Ovo je previše. Sve to me je navelo da posetim Srbe koji su se okupili ispred objekta kako bi Novaku čestitali Božić. Ja sam užasnut informacijama koje je preneo Mehdi Ali o uslovima u kojima žive izbeglice. Osećam sramotu - naveo je Meknami.

U svetlu Đokovićevog boravka u imigracionom smeštaju, javnost je saznala i za slučaj Iranca Mehdija Alija, 24-godišnjaka koji se već devet godina nalazi u tom objektu.

- Novinari me zovu i pitaju o Đokoviću, a ja sam u ovom kavezu već devet godina. Novinari se pretvaraju da ih zanima kako sam, a onda me odmah pitaju o Đokoviću. Zatvoren sam duže nego mnogi silovatelji, a nikada nisam počinio nijedno krivično delo u svom životu. Moj jedini zločin je to što sam tražio bezbednost od ove zemlje. Ubica bi već verovatno bio na slobodi... - istakao je Ali, a preno “Sputnjik”.