AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je način na koji su se u Australiji odnosili prema Novaku Đokoviću nedopustiv.

- Iz ove perspektive mnogo je lakše komentarisati nego dok su se prema njemu ophodili na jedan krajnje nehuman način. Ja sam više puta izjavljivao, koliko god je neko kriv ili ne, način na koji su se ophodili prema Novaku Đokoviću, koji je idol mnogima širom sveta, nije način da se prema takvom čoveku tako ophodite - istakao je ministar omladine i sporta.

On je dodao da čak i najveći kriminalci imaju pravo na tri obroka, a Novak nije imao čak ni to.

- Prvenstveno od sobe u koju je smešte, oduzimanje ručka, pa čak i oni koji se nalaze u popravnim ustanovama imaju pravo na tri obroka dnevno. Prvi put se dešava da jedan sportista deportovan na taj način. Celokupna priča je politizovana i da su pojedinci iskoristili da u jednom nesportskom meču pridobiju poene za sebe - istakao je ministar Udovičić.

Posebno je problematično to što se ATP nije ni u jednom trenutku oglasio da zaštiti svog najboljeg igrača.

- Vi kada nemate najboljeg sportistu na turniru, vama propada turnir. Građani protestuju, tenis gubi, a ATP nije zaštitio Novaka na pravi način. Postoje pravila i Međunarodnih sportskih organizcija i veoma sam iznenađen da oni nisu stali iza svog najboljeg sportiste i zaštitili ga na pravi način. Jer rejting tenisa i cele te federacije zavisi od Novaka - istakao je ministar Udovičić.

Srbija će biti domaćin košarkašica širom sveta u februaru mesecu, a upravo će se sa nama u grupi naći i košarkašice Australije. Ministar omladine i sporta istakao je da će naša zemlja već u februaru imati priliku da pokaže kako smo mi domaćiska zemlja, otvorena za svakog.

- Ono što je sada najbolji primer je da je sa nama u grupi je i ženska košarkaška grupa Australije i mi ćemo već u februaru pokazati šta je fer plej i šta znači biti dobar domaćin i otvoren za sve - kaže ministar Udovičić.

Autor: