AKTUELNO

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro otkrio je koga smatra najboljim svih vremena.

Novak Đoković je uradio sve što se od njega tražilo da bi ga teniski stručnjaci smatrali za najvećeg svih vremena, ali izgleda da ni to nije dovoljno. Oborio je brojne rekorde, postao čovek sa najviše nedelja na prvom mestu, izjednačio se po broju grend slem titula, ima najviše Mastersa...

I opet će se naći oni koji će pričati o Rafi i Rodžeru! Posebno je iritantan argument o tome koliko je bilo lepo gledati Federera, a upravo je njega upotrebio legendarni Džon Mekinro.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Nekadašnji svetski broj 1 i osvajač sedam grend slem titula pravi jasnu razliku između trojice tenisera koji su stvarali magiju u istoj eri. Podelio ih je po podlogama na kojima su dominirali, ali je Švajcarca ipak stavio iznad konkurenata.

Zbog lepote tenisa koji je igrao...

"Nadal je najbolji na šljaci, Đoković na betonu, a Federer na travi. Ipak, kada su bili na vrhuncu snage, Federera je bilo najlepše gledati", rekao je Mekinro italijanskim medijima.

Foto: Tanjug AP/Mark Baker

On je u priču dodao i jednu tenisku legendu, ali ipak je izabrao Rodžera.

"Idolizovao sam Roda Lejvera, ali Rodžer... U svojim najboljim danima bio je unikatan i jedinstveno lepo iskustvo", rekao je Džon, koji je 6. na listi osvojenih turnira u istoriji.

Ipak, ti dani su prošli. Rodžer Federer već nekoliko sezona ne igra na vrhunskom nivu, a u tom periodu je Novak Đoković uspeo da mu obori većinu najbitnijih rekorda koje je držao.

#Džon Mekinro

#Novak Đoković