AKTUELNO

Tokom posete Osnovnoj školi "Miroslav Mika Antić" u Pančevu, ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić, imao je priliku da, pored toga što je za mališane doneo pregršt poklona i iznenađenja, obavi intervju sa jednim od đaka.

Ministar je tom prilikom oduševio sve prisutne, jer je zajedno sa školarcem koji je želeo da ga intervjuiše, seo na pod u hali, i odgovarao na pitanja koja je mališan pripremio za njega.

Foto: Instagram.com/omladinaisport

Dečaka koji je pripremio pitanja za ministra, interesovalo je čemu nas sport uči, a ministar je bio rad da mu odgovori na sve što ga je zanimalo.

- Sport je veštona koja nas uči prvenstveno disciplini, vaspiranju, fer pleju, i pravičnim stvarima. Smatram da svako ko je bio u sistemu sporta, naučio je da pobeđuje, naučio je da gubi, da savladava emocije i da ih kanališe na pravi način, gde tako iskustvo može da koristi u svakodnevnom životu - rekao je Udovičić mališanu.

Podsetimo, u okviru svojih redovnih aktivnosti, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Bela Crkva i Alibunar i grad Pančevo gde je obišao osnovne škole i lokalne sportske klubove.

Foto: Foto/MOS

Osnovnim školama “Sava Munćan” u Kruščici, “Prvi maj” u Vladimirovcu i “Miroslav Mika Antić” u Pančevu uručena je nova sportska oprema i rekviziti u vidu golova, košarkaških tabli, odbojkaških mreža i lopti, kako bi se njihovim učenicima omogućili što kvalitetniji uslovi za bavljenje sportom i kao podsticaj da se što više njih uključi u sistem školskog sporta.

Foto: Foto/MOS

Opremu su dobili i mladi sportisti iz Sportskog udruženja za fudbal “Inviktus 2020” iz Kruščice, Fudbalski klub “Budućnost” iz Alibunara i Fudbalski klub “Jedinstvo-Stević” iz Kačareva. Tokom obilaska, ministar Udovičić razgovarao je sa predstavnicima lokalnih samouprava i klubova o načinima daljeg unapređivanja uslova za treniranje i rekreaciju, a sa mladim sportistima o njihovim dosadašnjim uspesima i ambicijama.

Autor: