AKTUELNO

Dolazak prvih tenisera očekuje se već za desetak dana.

Serbia Open 2022 održava se od 18. do 24. aprila na terenima teniskog centra Novak u Beogradu. Interesovanje za predstojeći najznačajniji teniski turnir u regionu je ogromno, i to zato što ćemo imati priliku da gledamo, između ostalih, i Novaka Đokovića, našeg i svetskog najboljeg tenisera.

Direktor turnira Đorđe Đoković kaže da se dolazak prvih tenisera očekuje već za desetak dana, a da će među njima biti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Posle mastersa u Monte Karlu, dakle posle 10. aprila, očekujemo da dođe veliki broj tenisera. Uspeli smo da dovedemo sjajna imena, neka i iz top 40 tenisera na svetu. Ovo je bio veliki izazov jer je u isto vreme Barselona, ali uz pomoć svih naših sponzora i Vlade Republike Srbije uspeli smo da obezbedimo i sredstva za najbolje igrače sveta i prelepi centralni stadion na Dorćolu – kaže Đoković.

Pored Novaka Đokovića, kako najavljuje, nastupiće Dominik Tim, Andrej Rubljov, Gael Monfis, Karen Hačanov, Fabio Fonjini, svi naši domaći teniseri...

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi teniseri koji će doći su uglavnom iz top 70 na svetu i to nam je ono što je najimpozantnije – kaže Đorđe Đoković za Pink.

Ova godina imaće dve novine – Navijačko selo, Uskršnje selo, a za svaku prodatu kartu biće posađeno jedno drvo.

- Očekujemo više od 30.000 sadnica ili 80 hektara širom Srbije – kaže Đoković.

#Đorđe Đoković