AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom protiv Argentinca Fransiska Serundola sa 3:1 u setovima.

Dvostruki šampion Vimbldona (2008, 2010) očekivao je težak meč

"Prvo, čestitam Franu, igrao je jako dobro, postao je težak protivnik. Nisam bio tri godine ovde, nisam igrao na ovoj podlozi, srećan sam što sam se vratio. Uvek je izuzetno igrati na ovom turniru, hvala svima na podršci", rekao je Nadal.

Nadal nije blistao, ali je priznao da je tako nešto bilo i očekivano.

"Da. Nije to podloga na kojoj često igram. Iz drugačijeg razloga, poslednje tri godine nisam kročio na travu. Morao sam da budem oprezan. Čekao sam prvi meč, svaki dan je test. Danas je bio jedan važan test na početku turnira posebno u ovakvim okolnostima u kojima sam došao ovde. Pobeda je najvažnija", dodao je Španac.

Nije moglo bez pitanja o stopalu.

"Očigledno je da kada igrate dobro na Rolan Garosu nemate mnogo vremena. Sećam se divnih dana kada sam igrao finale RG, a sledećeg dana sam već bio na Kvinsu. Moje telo mi to ne dozovljava sada. Morao sam da odmorim posle Rolan Garosa. Trenirao sam posle. Vodim računa o svom stopalu. Najvažnije mi je da sam na Vimbldonu i da sam dobio svoj prvi meč", zaključio je vlasnik 22 Grend slem titule.