AKTUELNO

Nekada najbolja teniserka sveta Viktorija Azarenka neće nastupiti na turniru u Torontu.

Reklo bi se da politike ne prestaje da se meša u sport. Nakon što je Novak Đoković bio deportovan iz Australije kada mu nije bilo dozvoljeno da se takmiči na Australijan openu, ruski i beloruski teniseri dobili su zabranu učešća na Vimbldonu.

Ali čini se da tu nije kraj, pošto je beloruska teniserka Viktorija Azarenka morala da odustane od turnira u Kanadi zbog - nedobijanja vize!

Foto: Tanjug AP/Frank Franklin II

Azarenka je na svom Tviter profilu obavestila javnost zbog čega će morati da propusti renomirani turnir u Torontu. Njoj kanadske vlasti nisu odobrile vizu, što se do sada gotovo nikad nije dešavalo sportistima na ovom nivou.

"Zdravo svima. Želela bih da vas obavestim da sam nažalost morala da odustanem od turnira u Torontu zato što mi viza nije bila odobrena", počela je Azarenka.

Očekivano, mnogi su na društvenim mrežama došli do zaključka da bi ovo moglo da ima veze sa sankcijama koje se širom sveta uvode Rusiji i Belorusiji, zbog aktuelnog rata u Ukrajini. Iako to nigde nije implicitno navedeno, jasno je da grend slem šampionka i nekada najbolja teniserka sveta ne bi trebalo da ima problem da dobije vizu za ulazak u Kanadu.

"Ovo je vrlo razočaravajuće. Tužno je što propuštam jedan od mojih omiljenih tunira. Volim da igram u Kanadi pred sjajnim navijačima i tamo gde sam stekla mnogo prijatelja tokom godina. Srećno svima na turniru. Vidimo se u Sinsinatiju", poručila je Azarenka.

Inače, Azarenka je u srpskoj javnosti ostala upamćena po negativnim komentarima na račun Novaka Đokovića početkom godine, povodom situacije u Australiji. Beloruskinja je tada govorila kako je čitava situacija izgledala kao "cirkus"...

Turnir u Torontu igra se od 8. do 14. avgusta.