AKTUELNO

Preko 1500 atletičara takmičiće u narednih 7 dana u Olimpijskom parku Minhena.Među njima nalazi se i 14 srpskih reprezentativaca koji su počeli borbu sa najboljima u Evropi. Prvi su probili led naši kuglaši, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević koji su uspeli da se kvalifikuju u finale bacanja kugle.

Armin Sinančević bacio je najdalji hitac ove sezone i pokazao da je spremanda se bori za zlatno odličje. On je u trećoj seriji zabeležio hitac od 21,82 m i tim rezultatom se kao prvoplasirani kvalifikovao medju 12 najboljih. Norma za finale bila je 21.15 m i nju je uspelo da prebaci samo dvoje takmičara.

„Došao sam na takmičenje jako spreman, nažalost prva dva hica su mi bili prestupi,ali treći sam uspeo da bacim fantastično i jako sam srećan zbog toga. Jedva čekam finale i borbu za medalju“, rekao je Sinančević.

Asmir Kolašinac zabeležio je rezultat od 19.99 metara i kao 11-to plasirani izborio svoj plasman u finale.

„Za mene je najteži korak napravljen, uvek su mi kvalifikacije dosta rizične. Uspeo sam da prođem dalje, a da se nisam previše namučio. Večeras dajemo sve od sebe i nadamo se nekom visokom plasmanu“, rekao je Kolašinac.

Finale u bacanju kugle na programu je u ponedeljka od 21h.

Još jedna srpska atletičarka izborila je svoje učešće u nastavku takmičenja. Milana Tirnanić trčala je u prvoj od tri kvalifikacione grupe na 100 m irezultatom 11.57 s se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Polufinale na 100 m na programu je drugog dana takmičenja, 16.avgusta od 20:35h.

Prvog dana takmičenja održane su i kvalifikacije u skoku udalj, gde smo takođe imali dva naša predstavnika: Lazara Anića i Strahinju Jovančevića. Kvalifikaciona norma za finale iznosila je 8.05 m i nju je uspeo da preskoči samo jedan takmičar, a Lazar se kvalifikovao u finale skokom od 7.86 m koji je ujedno četvrti najbolji rezultat kvalifikacija. Strahinja Jovančević nažalost nije uspeo da dodje finale, on je svoje takmičenje završio u kvalifikacijama najboljim skokom od 7.34 m.

Autor: