AKTUELNO

Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto u velikom finalu u Minhenu!

Kraljica, legenda skoka udalj, naša Ivana Vuleta! Srpska atletičarka osvojila je zlatnu medalju u velikom finalu skoka udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu, pošto je skokom od 7,06 metara iz prve serije uspela da ostane ispred Malaike Mihambo iz Nemačke koja je do kraja takmičenje žustro pokušavala da je dostigne.

Ipak, to nije uspela, iako je bila veoma, veoma blizu. Nemici je na kraju pripalo srebro sa skokom od 7,03 metara koji je ostvarila u drugoj seriji, dok je bronzana medalja otišla u Veliku Britaniju u ruke sjajne Džezmin Sojers koja je dostigla 6,80 metara u poslednjoj seriji i tako pretekla Marinu Bek-Romančuk koja je imala 6,76 metara.

Foto: Tanjug AP/Petr David Josek

Već u prvoj seriji, Ivana je ostvarila skok vredan pomenutog zlata, da bi u drugoj seriji išla do isto tako odličnih 6,98 metara. U naredne tri serije je prestupila.

Sve to znači da ćemo u Minhenu moći da čujemo himnu "Bože pravde" zahvaljujući našoj sjajnoj Ivani, baš kao što smo to mogli u Beogradu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u "Štark Areni"!

Što se tiče naše Milice, ona nije uspela da ponovi rezultat iz kvalifikacija kada je "poletela" do 6,83 metara, što je rezultat koji bi joj inače doneo bronzanu medalju. Večeras je krenula prestupom, posle čega je upisala rezultat od 6,52 metara u drugoj seriji, da bi u trećoj "kiksnula" sa 5,22 metara, a zatim vezala još dva nevažeća skoka. Velika je šteta što je to učinila i u poslednjoj seriji, kada je prestupila za dva centimetra, a imala je skok bezmalo oko sedam metara.

Foto: Printscreen YouTube/Olimpijski komitet Srbije, Tanjug AP/David J Phillip, Tanjug/Zoran Žestić

REZULTATI TAKMIČENJA

1. Ivana Vuleta (Srbija) - 7,06 / 6,98 / X / X / X / 2. Malaika Mihambo (Nemačka) - 6,71 / 7,03 / 6,86 / 6,95 / X / 6,99 3. Džezmin Sojers (V. Britanija) - 6,69 / 6,52 / 6,37 / X / X / 6,80 4. Marina Bek-Romančuk (Ukrajina) - 6,70 / 6,62 / 6,76 / X / 6,74 / X 5. Larisa Japičino (Italija) - 6,53 / X / X / 6,60 / 6,62 / 6,28 6. Kadi Sanja (Švedska) - X / 6,26 / 6,47 / 6,55 / 6,61 / 6,51 7. Milica Gardašević (Srbija) - X / 6,52 / 5,22 / X / X / X

PETA SERIJA

- Serija prestupa. Milica Gardašević ponovo je prestupila po treći put. Ivana Vuleta sve je bliže medalji. Nemica Mihambo prestupila je u pretposlednjoj seriji, kao i srpska atletičarka Vuleta.

Foto: Tanjug AP/Petr David Josek

ČETVRTA SERIJA

- Prestupila je Gardašević. Podsetimo, najbolji rezultat joj je 6.52, ostvarila ga je u drugoj seriji. Prestupila je i Vuleta. Nemica Malaika Mihambo je i u četvrtoj seriji bila blizu sedam metara, skočila je 6.95.

TREĆA SERIJA

- Generalno loša serija za naše atletičarke. Ivana Vuleta je prestupila, a Milica Gardašević drastično je pokvarila svoj rezultat, skočila je 5.22 metara. Drugoplasirana Mihambo je takođe pokvarila svoj rezultat u trećoj seriji upisala je 6.68. Trećeplasirana Bek Romančuk je skočila najbolji rezultat danas, 6.76.

DRUGA SERIJA

- Skočila je fantastično Ivana Vuleta i u drugoj seriji, doduše malo je pokvarila rezultat u odnosu na uvodnu. Najbolja srpska atletičarka je upisala rezultat 6.98 metara. Gardaševićeva je ovog puta imala validan skok, a rezultat do koga je došla bio je 6.52 metara koji ju je popeo na šesto mesto na tabeli. Nemica Mihambo je u drugoj seriji popravila rezultat, došla je do 7.03, ali ostaje na drugoj poziciji

PRVA SERIJA

- Svetska šampionka u dvorani Ivana Vuleta je otvorila seriju odlično. Skočila je 7.06. Napravila je rekord sezone. Milica Gardašević je prestupila, mlada atletičarka debituje na Evropskom prvenstvu. Trenutno je Vuleta na prvom mestu sa daleko boljim rezultatom od najbliže rivalke Malaike Mikambo koja je skočila 6.71 i Marine Bek Romančuk koja je upisala rezultat 6.70