AKTUELNO

Sjajna Ivana ponovo je obradovala Srbiju!

Srbija već ima jednu medalju sa Evropskog prvenstva u Minhenu, a sada je stigla još jedna, jer je Ivana Vuleta ponovo postala prvakinja Starog kontinenta u skoku udalj! To je ostvarila skokom od 7,06 i to u prvoj seriji. Čuvala je Ivana najbolje od sebe za finale u Minhenu i ostvarila je najbolji rezultat sezone. Uživajte u njenom letu!

Ivanine rivalke nisu uspele da je ugroze dok je finale odmicalo i na kraju je postala šampionka ispred drugoplasirane olimpijske šampionke, domaće takmičarke Malajke Mihambo (7,03), dok je treće mesto osvojila Britanka Jasmin Sojers, rezultatom 6,80. Naša druga učesnica finala, Milica Gardašević, četiri puta je prestupila od šest pokušaja i zauzela je sedmo mesto, sa rezultatom 6,52.

Foto: Tanjug AP/Matthias Schrader

Ivana Vuleta je drugi put osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na otvorenom - prvi put od Amsterdama 2016! Dve godine pre toga bila je srebrna u Cirihu, a sada je ponovo zaslužila najsjajnije odličje oko vrata. Tu mu je i mesto! Ivana je plakala kada je shvatila da je ponovo postala najbolja na Starom kontinentu!