AKTUELNO

Mečevi na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu bili su gledaniji za 50 odsto u odnosu na Ju-Es open 2021. godine, objavio je "I-Es-Pi-En (ESPN)".

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je prošle godine u finalu Srbina Novaka Ðokovića 6:4, 6:4, 6:4. Medvedev je ove godine eliminisan u osmini finala od Nikoja Kirjosa 7:6 (13: 11), 3:6, 6:3, 6:2.

Britanka Ema Radukanu nije uspela da odbrani titulu, koju je osvojila prošle godine, pošto je eliminisana u prvom kolu. Ju-Es open je ove godine osvojila Poljakinja Iga Švjontek, koja je u finalu pobedila Uns Džabir iz Tunisa 6:2, 7:6.

"I-Es-Pi-En" navodi da je najgledaniji meč bio duel trećeg kola između Amerikanke Serene Vilijams i Australijanke Ajle Tomljanović. Ovaj duel je imao prosečnu gledanost od 4,6 miliona gledalaca, pošto je Amerikanka posle tog meča najavila kraj igračke karijere.

Drugi najgledaniji duel je bio meč drugog kola Ju-Es opena između Serene Vilijams i Anet Kontavejt.

Muško finale turnira u Njujorku ove godine između Karlosa Alkaraza i Kaspera Ruda ove godine je pratilo 2,1 milion gledalaca, a žensko između Ige Švjontek i Uns Džaber 1,7 miliona.

Prošlogodišnji finalni meč u ženskoj konkurenciji gledalo je 3,4 miliona, a finale muškaraca 2,7 miliona.

#US OPEN