AKTUELNO

Povodom istorijskog uspeha rvačke reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas osvajače zlatnih medalja Sebastijana Nađa i Matu Nemeša i delegacije Rvčakog saveza Srbije i Rvačkog saveza Vojvodine.

Foto: Pokrajinska vlada

Izuzetan uspeh – ukupno četiri zlatne medalje, sve u grčko-rimskom stilu, pored Nađa i Nemeša, ostvarili su i reprezentativci Ali Arslan i Zurab Datunašvili, dok je bronzanu medalju, u slobodnom stilu, osvojio Stevan Andrija Mićić.

Čestitajući rvačima, predsednik Mirović ocenio je da su naši reprezentativci prikazali vrhunsko umeće, koje je rezultirao sjajnim dostignućima i još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona.

Foto: Pokrajinska vlada

Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada uvek pružala podršku radu Saveza, naročito 2017. i 2019. godine kada su evropska prvenstva u rvanju održana u Novom Sadu, predsednik Mirović rekao je da će tako biti i u budućnosti, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za bavljenje tim sportom.

„Organizacija ovog sportskog događaja, koji je u Beogradu okupio 800 sportista iz 80 zemalja, potvrda je i priznanje važnosti i ugleda koje srpsko rvanje ima u svetu“, saglasio se predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakavši da je takmičenje uspešno organizovano zahvaljujući podršci države.

Foto: Pokrajinska vlada

Rvači su zahvalili Pokrajinskoj vladi na višegodišnjem stipendiranju.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, selektor nacionalnog tima Milorad Dokmanac, predsednik Rvačkog saveza Vojvodine Robert Molnar i sekretar Rvačkog saveza Vojvodine Slaven Dokmanac.

#Igor Mirović

#Rvanje

#prijem