AKTUELNO

Trener Panatinaikosa u razgovoru sa grčkim novinarima pričao i o rastanku sa Crvenom zvezdom.

Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić sprema se u Atini za početak sezone na klupi svog novog tima, Panatinaikosa, a u intervjuu za "Eurohoops" otkrio je kako se rastao sa klubom sa Malog Kalemegdana. On je ovog leta napustio crveno-bele posle osvojene triple-krune - na iznenađenje mnogih.

"Sve se odigralo u nekoliko dana. U tih nekoliko dana pričao sam sa Crvenom zvezdom, primio sam ponudu Panatinaikosa i posle nekoliko dana sam odlučio da dođem. Posle prošle sezone pričao sam sa njima i nakon nekoliko dana stigla je ponuda Panate, istekao mi je ugovor i svaka opcija je bila 'na stolu'. Kao što rekoh, odlučio sam da potpišem za Panatinaikos", rekao je Radonjić.

Najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde bio je upitan za ambicije svog novog tima, u koji su ovog leta došli brojni igrači - plejmejker Monaka Paris Li, krilni centar Lijetkabelisa Panajotis Kalaicakis, spoljnji adut CSKA Moskve Marijus Grigonis, plejmejker Zvezde Nejt Volters, krilni centar Makabija Derik Vilijams, bek Burse Endrju Endrjus, bivši NBA igrač Jorgos Kalaicakis, kao i zvezda Eurobasketa, Matuš Ponitka.

"Mislim da je savršen trenutak da pričamo o ciljevima, jer nismo još trenirali sa svim igračima koje imamo u timu. Nadam se da ćemo imati Grigonisa na treningu, isto i sa Papajanisom, uradili smo sve što je moguće u ovim uslovima i potrebno je da potpišemo još jednog igrača na visokoj poziciji i mislim da ćemo bolje o ovome pričati kad malo odmakne sezona, kad odigramo nekoliko utakmica i kada budemo imali vremena da malo analiziramo. Nadam se da ćemo biti zadovoljni na kraju sezone, što je najvažnije"

Na pitanje šta može aktuelni tim Panatinaikosa, Radonjić je dao sličan odgovor: "Moraćemo da vidimo posle nekoliko mečeva u Evroligi. Da vidimo kakvi smo. OK, još smo na tržištu, ali posle nekoliko nedelja i nekoliko utakmica biće bolje da pričamo o tome", dodao je doskorašnji trener Zvezde.

Autor: