AKTUELNO

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, u Jutarnjem programu TELEVIZIJE PINK govorio je ko su omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama.

Ministar je govorio još i o tome kako su se srpski turisti predstavili na Svetskom festivalu u Sočiju i ko to ima pravo na državne stipendije iz Fonda za mlade talente, koje su rezultate srpski sportisti ostvarili u ovoj godini...

Udovičić je rekao da mu je drago što je Srbija bila deo jedne velike konferencije koja je održana u Moskvi gde je izaslanica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija pohvalia našu delegaciju.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Moram reći da mi je još draže kada imate priliku kako u direktnom razgovoru, direktnom dijalogu, ali i u samom nastupu izaslanice generalnog sekretara UN-a da čujete da je Srbija primer kada je reč o omladinskoj politici drugim zemljama. To je za svaku pohvalu i to je jedan podstrek za sve nas, ali i ogromna odgovornost – ističe Udovičić.

Kako je dodao ministar, oni uzimaju Srbiju kao primer kako može u jednoj zemlji da se sprovede omladinska politika.

- Od postavljanja normativnih, da kažem osnova, do donošenja zakona o strategiji, akcionih planova, spuštanja na nivou jedinica lokalnih samouprava, izuzetno uzimaju Srbiju kao primer kada je reč o aktivizmu mladih, ali i razgovoru sa nevladinim sektorom i učešće mladih kroz nevladin sektor u donošenju najznačajnijih odluka – rekao je Udovičić i dodao:

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Ono što mi kroz naše projekte, programe pokušavamo jeste da podstaknemo mlade da damo i mogućnost da svojim aktivizmom preuzmu, prvenstveno moram da kažem i lidersku ulogu i da im damo mogućnost da se kroz svoj aktivizam iskažu na pravi način. To je nešto što itekako svet podržao i drago mi je kada drugi prepoznaju ove kvalitete. I ono što jeste najveći podstrek za sve nas da ono što smo radili jeste sjajno, ali ja uvek kažem da možemo bolje. Ne smemo se zadovoljavati pohvalama drugih već moram da kreiramo mi naše ciljeve i moramo da postavljamo naše granice mi tamo gde želimo, a ne da se poistovećujemo sa granicama drugih – navodi ministar.

Udovičić je rekao da ne može da kaže da mladi nisu zainteresovani pogotovo kroz svoje delovanje ministra omladine i sporta.

-Sjajni mladi ljudi pomažu kako Vladi tako i drugim institucijama, prvenstveno kroz njihov aktivizam na lokalu. I to za nas glavni mehanizam kako želimo da dođemo do svih mladih, jer neću da kažem floskulu da u mladi naša budućnost. Jesu, ali ajde da vidimo šta možemo danas – dodaje Udovičić.

#Vanja Udovičić

'