AKTUELNO

Ruski teniser Andrej Rubljov rekao je danas da je jedna od najvažnijih stvari koje je ove godine uradio to što je na sočivu televizijske kamere posle meča na turniru u Dubaiju napisao poruku protiv rata.

Posle plasmana u finale turnira u februaru, Rubljov je na sočivu kamere napisao: "Bez rata molim vas", misleći na rat koji njegova zemlja vodi u Ukrajini.

Posle meča na završnom ATP turniru u Torinu u novembru, devet meseci od početka rata u Ukrajini, ruski teniser je napisao: "Mir, mir, mir, svima nam treba".

Uoči egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji ove nedelje, Rubljov je rekao da je zahvalan na podršci koju je dobio u Torinu.

"Ne volim da pričam o sebi i da govorim dobre stvari o sebi, mogu samo da sudim o sebi. Zbog toga prošle sezone, posebno sa situacijom u svetu, osećate da možda i ne zaslužujete podršku ljudi. Posebno u Torinu, nikada ranije nisam osetio tako nešto. Bio je to zaista poseban trenutak. Jedna od najboljih stvari koju sam uradio ove godine je poruka koju sam ostavio u Dubaiju. To je bila najsmislenija stvar koju sam mogao da uradim tokom godine", rekao je Rubljov za Jurosport.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zbog rata u Ukrajini, ruske reprezentacije i klubovi suspendovane su iz međunarodnih takmičenja, ali teniseri mogu da igraju.

"U mom slučaju, imam veliku sreću. Ne mogu ništa da kažem, niti da se žalim, pošto mogu da igram i da putujem. Imam super sreću, ali milioni ljudi pate i to je užasno", naveo je Rubljov.

Rubljov je imao uspešnu sezonu, osvojio je četiri titule i zabeležio skor od 51 pobede i 20 poraza.

On još nije prošao četvrtfinale grend slem turnira i nije osvojio titulu iznad ATP nivoa 500.

"Cilj je jednostavan, da napredujem. Imam još prostora za napredak u vezi igre, mentalno, da analiziram godinu, sve stvari koje su bile pogrešne, mečeve u kojima sam se loše ponašao, mečeve u kojima sam imao jak mentalitet, da se koncentrišem na taj pravac i pokušam tokom sezone da radim manje pogrešnih stvari", naveo je Rubljov.

Egzibicioni turnir u Saudijskoj Arabiji počinje u četvrtak, a učestvovaće i Grk Stefanos Cicipas, Rus Danil Medvedev, Amerikanac Tejlor Fric i Hubert Hurkač iz Poljske.

#Tenis

#andrej rubljov