AKTUELNO

Našem sjajnom Damiru Mikecu u Kairu je svečano uručena „Zlatna meta“ za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini. On je ovu godinu završio kao najbolji na svetskoj rang listi u disciplini vazdušni pištolj. Do ovog dostignuća došao je takmičeći se i osvajajući medalje na najprestižnijim turnirima sveta.

Damir Mikec završio je ovu godinu kao prvoplasirani na završnoj godišnjoj listi Svetske streljačke federacije u disciplini vazdušni pištolj, čime je poneo titulu najboljeg strelca na planeti u ovoj disciplini za 2022. godinu. Mikec je bodove skupljao osvajanjem medalja i visokim plasmanima na Svetskim kupovima, Grand prix turnirima i Evropskom prvenstvu. Najznačajniji Mikecovi rezultati vazdušnim pištoljem u 2022. godini su zlatne medalje na Svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, kao i najsjajnije odličje na Mediteranskim igrama u Oranu.

ISSF pravi samo liste za pojedinačne olimpijske discipline. Međutim, sem u pojedinačnoj konkurenciji, velike uspehe je postigao i mnogo medalja ove godine osvojio u miks paru sa Zoranom Arunović. U neolimpijskoj disciplini – malokalibarski pištolj je osvojio zlato na Svetskom šampionatu i bronzu na Evropskom prvenstvu.

Nagrada „Zlatna meta“ uručena mu je u Kairu, gde je održano poslednje veliko takmičenje – završni turnir, „Kup predsednika“, na kome je naš Damir Mikec osvojio zlatnu medalju. Priznanje su mu uručili novi predsednik Svetske streljačke federacije Lućijano Rosi i novoizabrani generalni sekretar te organizacije Vili Gril.

Pored Damira Mikeca, među deset najboljih na svetskim rang listama nalazi se još troje naših strelaca. Zorana Arunović je završila 2022. godinu kao drugoplasirana u disciplini vazdušni pištolj za žene. Teodora Vukojević je zauzela sedmo mesto u gađanju vazdušnom puškom, dok se Lazar Kovačević našao na desetom mestu istim oružjem u muškoj konkurenciji.

Autor:

#Damir Mikec

#streljaštvo