AKTUELNO

Novakovo urlanje na Gorana Ivaniševića obišlo je svet. Mnogi su potrčali da iznesu raznorazne negativne komentare na takvo ponašanje Đokovića, ali...

Mnogi su bili iznenađenji nervozom i izlivima besa koje se Novak iskazivao na Australijan openu. I definitivno je istina da je Đoković bio znatno nervozniji nego na bilo kom turniru u životu. Zašto?

Odgovor na to nalazi se u suzama koje je Novak pustio posle meča. Toliko toga je Novak držao u sebi... I pozitivnih i negativnih emocija. Lavina. To je prosto izlazilo iz njega više nego ikada pre.

Svi dobro pamte scene kada je brat Marko bio izbačen iz lože od strane Novaka u Adelajdu. Isto tako su prošli i Elena i Eduardo, članovi Đokovićevog tima.

Tada je Novak imao šta da kaže i Ivaniševiću, ali svaki razgovor sa njim bi se završio bez prekih odluka. Zašto?

Novak i Goran imaju specifičan odnos. Ivanišević je jedina osoba iz boksa s kojom Novak komunicira na temu dešavanja na terenu. Od njega uvek zahteva savete, a i u njemu pronazi i krivca za sve loše na terenu.

Foto: Tanjug AP/Aaron Favila

Istina o svemu je kristalno jasna: odnos Đokovića i Ivaniševića je savršen i tu ne postoje nikakvi problemi. Ivanišević daje Novaku zlata vredne savete!

Novak je svom celokupnom timu i najavio da će biti impulsivniji na mečevima zbog svega što mu se dešavalo. Goran, kao neko ko je najvažniji u celoj priči, savršeno je razumeo Đokovića i zašto sve on to radi. I pružio mu je maksimalnu podršku.

Jeste sve to ljudima sa strane - pomalo ružno, ali... Mentalitet ljudi sa ovih prostora dozvoljava ovakva stvari.

U svetu tenisa brojni timovi imaju ovakva odnos na relaciji trener - igrač. Zašto?

Igrač kada kaže treneru šta ima i kada traži savet - oseća se mnogo lakše i bolje. To mu pomaže. Upravo je bilo je od neprocenjivog značaja za Novaka u Australiji.

Autor: