AKTUELNO

Regatna staza na Savskom jezeru u naredna tri dana pretvoriće se u najveću pozornicu svetskog veslanja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu, uz učešće više od 1.000 takmičara iz 42 zemlje.

On je iskoristio priliku da se zahvali Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, koje je snažno podržalo organizaciju, zatim Gradu Beogradu i Javno-komunalnom preduzeću "Ada Ciganlija" i Svetskoj veslačkoj federaciji na ogromnom poverenju.

Svetski kup se održava od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Lincu (Austrija) od 22. do 24. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 13. do 15. jula.

- Posle Svetskih kupova 2012. i 2017. i Evropskog prvenstva 2014. domaća publika imaće ponovo priliku da vidi neke od najboljih veslača i veslačica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da dođu na Adu. Ponosni smo na činjenicu da će se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvajači svetskih medalja sa šampionata u Saraosti 2017. i učesnici Olimpijskih igara u Riju. Na programu će biti ukupno 17 disciplina, od kojih je 14 olimpijskih i četiri u para veslanju. Najbrojniju reprezentaciju imaće Holandija sa 22 posade, prošlogodišnji pobednik Velika Britanija nastupiće sa 21 čamcem, Nemačka i Kina imaće po 20 posada - objasnio je Jevremović.

Srbiju će predstavljati 10 takmičara - u skifovima Marko Marjanović, Miloš Vasić i Nenad Beđik, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Aleksandar Beđik i Igor Djerić u dubl skulu, zatim u okviru razvojnog programa Svetske federacije dubl skul Vukašin Pivač i Dušan Slavnić, kao i ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić.

#Ada Ciganlija

#Veslački savez Srbije

#veslanje

'