AKTUELNO

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je cilj njegove ekipe na završnom turniru Lige nacija u Nandjingu borba za medalje.

- Drago nam je što smo u ovakvom probranom društvu, medju šest najboljih reprezentacija na svetu. Turnir će biti izuzetno zanimljiv i vrlo težak, ne samo zbog toga što su svi protivnici jaki i što neće biti mesta kalkulacijama, već i zbog toga što nam raspored ne ide na ruku - rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Finalni turnir Lige nacija počeće sutra u Nandjingu, a Srbija je u Grupi B sa selekcijama SAD i Turske.

Srbija je u prvom kolu slobodna, a u drugom, u četvrtak, igra protiv Turske. U poslednjem kolu, u petak izabranice Zorana Terzića igraće protiv SAD.

- Ako prodjemo u polufinale to bi značilo da igramo četiri utakmice u četiri dana. Ipak, devojke su na to navikle. Pored toga, pokazalo se i da imamo više od sedam igračica koje mogu da odigraju dobro, tako da će većina njih dobiti šansu na ovom turniru - rakao je Terzić.

- Cilj nam je da pokušamo da se domognemo borbe za medalju, odnosno polufinala - istakao je selektor Srbije.

Srbija će u Nandjingu igrati sa dve reprezentacije koje je već pobedila u regularnom delu takmičenja.

- Turska je najprijatnije iznenadjenje. Igraju zaista dobro, ali ja sam uveren da ćemo ih pobediti ako budemo pokazali našu najbolju igru... Amerikanke kao i uvek igraju svoju igru. Ako ih zaustavimo u njihovim brzim napadima sa krajeva i ako ih odvojimo od mreže, biće nam puno lakše - rekao je Terzić.

Selektor Srbije je naveo da svaka ekipa ima svoje vrline i mane.

- Nadam se da ćemo sakriti svoje mane, a istaći svoje vrline i plasirati se u polufinale - rekao je Terzić.

U Grupi A će igrati Kina, Brazil i Holandija.

Plasman u polufinale će izboriti po dve selekcije iz obe grupe.

#Odbojka

#Zoran Terzić

'