AKTUELNO

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je reprezentacija bila bez energije na završnom turniru Lige nacija i da je dobro što u tom "suludom takmičenju" nije bilo mnogo povreda.

- Definitivno je da ovaj turni nismo igrali kao što smo želeli. Ne mogu da kažem da nije bilo motivacije, imale su sigurno motiv, ali prilično bez energije, pogotovo u prvoj utakmici. Šta je, tu je, može da nas raduje da osim Brankice Mihajlović posle ovog suludog takmičenja nemamo još povredjenih - rekao je Terzić posle utakmice u Nandjingu.

Srbija je izgubila od SAD sa 3:0 u setovima u drugoj utakmici u grupi na završnom turniru, koje je završila sa dva poraza.

- Igramo zaista slabo u završnicama setova, lako poklanjamo poene. Pogotovo Amerikankama smo u prvom i drugom setu ih dali, nerezonskim greškama. Treći je posle prvog poraza bio ipak problematičan - kazao je selektor.

Terzić je naveo da je primetan pad u igri od trećeg vikenda Lige nacija.

- Bilo je primetno od trećeg turnira da smo polako počeli da padamo. Ima objektivnih stvari, izostanak pojedinih, važnih igrača za našu igru, a i umor. I druge ekipe su bile u istoj ili sličnoj situaciji tako da ne možemo da se vadimo na tako nešto - kazao je selektor.

Zoran Terzić je rekao da se nada da će sve odbojkašice na pravi način iskoristiti vreme koje imaju za odmor i počnu da se spremaju za Svetsko prvenstvo, koje je najvažnije ove godine.

#Odbojka

#Reprezentacija

#Selektor

#Zoran Terzić

'