AKTUELNO

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a sav novac od prodatih ulaznica ide petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize.

Vaterpolo reprezentacija Srbije oprostila se od dvojice sjajnih igrača i još većih ljudi. Pred oko 2.000 gledalaca na Tašmajdanu vaterpolo reprezentacija Srbije organizovala je oproštaj za Živka Gocića i Slobodana Nikića.

Dva kuma, dva šamoiona, osvojili su sve što se osvojiti može i rešili su da prepuste nešto i drugima. Veče je bilo puno emocija za oba reprezentativca. Uskočili su u bazen znajući da je ovo poslednji meč koji igraju u kapicama reprezentacije. Publika je s oduševljenjem pratila svaki potez ove dvojice, ali i ostalih "delfina".

Foto: Pink.rs

Da pozdrave šampione došle su i mnogobrojne poznate ličnosti. Tako su se pored bazena našli Andrija Milošević, Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović , Predrag Danilović, Deki Stanković, Dača Ikodinović i mnogi drugi. Rezultat, naravno, nije bio u prvom planu pa je tako publika mogla da uživa u potezima velemajstora na vodi.

Foto: Pink.rs

Sredinom utakmice golmanu Slobodanu Soru, koji je ovom prilikom branio boje Tima sveta, dosadila je pozicija pa je tako rešio da zaigra. Išlo mu je to od ruke - postigao je i pogodak, na oduševljenje publike. Pet minuta pred kraj meča, sat je stao, vaterpolisti su izašli iz bazena, a u njemu su ostali kumovi - Žile i Boba. Publika je skočila na noge, pozdravila dva velikana.

- Hvala vam svima od srca što ste došli. Uvek ću biti uz reprezentaciju - rekao je Nikić.

Živko će večeras proslediti kapitensku traku dalje.

- U ovim trenucima stvarno nisam pametan. Prepuno mi je srce. Hvala ovim momcima, našoj braći. Svima kojima su nam pomagali hvala - dodao je Gocić.

Foto: Pink.rs

Novi kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije je Filip Filipović.

N. Petričević

#Humanitarna akcija

#Publika

#Slobodan Nikić

#Utakmica

#vaterpolo

#Živko Gocić

'