AKTUELNO

Akcija se organizuje po deveti put, a ove godine prikupljena sredstva namenjena su za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da je ponosan što mnoge institucije Republike Srpske učestvuju u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava u Banjaluci.

- Mi pokušavamo da im pomognemo. Ponosan sam na to što iza ovog stoje razne institucije, posebno Fond solidarnosti za dijagnostiku i lečenje oboljenja, stanja i povreda dece u inostranstvu koji je ostvario značajne rezultate. Izgradili smo Roditeljsku kuću i vreme je da to nastavimo - rekao je Dodik u Kulturnom centru Banski dvor, gde se održava donatorsko veče u okviru humanitarne akcije.

Foto: Tanjug

On je dodao da je "divno biti deo ove večeri" i poručio da će se nastaviti zajednička saradnja i u narednom periodu.

- Zajedno putujemo, zajedno smo već devetu godinu i drago mi je da je predsednica Cvijanović nastavila tradiciju. Ovo je velika borba malih junaka i njihovih roditelja - rekao je Dodik.

Predsednica RS Željka Cvijanović zahvalila je svima koji su učestvovali o ovoj humanitarnoj akciji, posebno Dodiku koji je, kako je istakla, i pokrenuo ovu akciju, ali i premijerki Srbije Ani Brnabić, koja inače takođe prisustvuje humanitarnoj akciji.

Akcija se organizuje po deveti put, a ove godine prikupljena sredstva namenjena su za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju dece sa poremećajima kretanja. Vlada Srbije je za tu namenu donirala 250.000 evra, za nabavku tog uređaja.

Foto: Tanjug

Cvijanović je naglasila da je u pitanju oprema koja predstavlja poslednju generaciju o ovoj oblasti. - Novac nije sve, došli bismo do njega na bilo koji način, ali suština ovakvih okupljanja jeste upravo to zajedništvo, koje imamo. Ponosna sam da ovo veče bude upravo na Detinjce, i da upravo u tom duhu se organizuje ova manifestacija. Dobićemo ''čarobnog robota'' kako su ga deca od milja prozvala, kako bi oni napravili mali, a mi s njima veliki korak ka boljem životu te dece - poručila je predsednica RS.

#Banjaluka

'