AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković rekla je danas na sastanku s rumunskim ministrom spoljnih poslova Teodorom Meleškanuom da Srbija ima velika očekivanja od predsedavanja Rumunije Evropskom unijom.

Meleškanu je rekao da će jedan od važnih aspekata tokom predsedavanja Rumunije Savetom EU u prvoj polovini 2019. godine biti zalaganje za ideju nastavka proširenja i da je, kada je reč o politici proširenja, Zapadni Balkan prioritet, saopštila je Skupština.

Gojković je zahvalila na podršci Rumunije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dok je Meleškanu rekao da Rumunija neće priznati nezavisnost Kosova i dodao da je vreme za dijalog.

Predsednica Skupštine je rekla da Srbija ima velika očekivanja od predsedavanja Rumunije koja proces proširenja svrstava medju prioritete svog predsedavanja i napomenula da je članstvo u EU prvi spoljnopolitički prioritet Srbije koja nastavlja reforme i uskladjivanje domaćeg zakonodavstva sa EU.

Gojković i Meleškanu su rekli da se naredne godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i da bi dve zemlje ovaj važan datum mogle da obeleže zajedničkim projekatima. Oni su ocenili da dve zemlje vezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi.

#Maja Gojković

'