AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin iskreni je prijatelj Srbije, ali i iskreni prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbija zbog toga treba da bude srećna, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Teško je naći većeg lažova od Jeremića, ali, nažalost i veću štetočinu od njega. Podsetiću vas da je taj lažov rekao da Angela Merkel nikada neće primiti Aleksandra Vučića, a dva dana kasnije su imali srdačne razgovore. Takođe, podsetiću vas da je predsednik Vučić s predsednikom Putinom razgovarao više puta nego svi DOS-ovski političari zajedno - istakao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vulin je ocenio da se "iskreno poštovanje koje predsednik Putin ima prema predsedniku Vučiću vidi u politici, u tome koliko puta je na poziv Aleksandra Vučića pomogao Srbiji i koliko je puta bio u Srbiji baš posle komunikacije s Vučićem".

On je dodao i da ne zna, kako je rekao, šta uopšte "lažovi iz DOS-a žele".

- Jednom govore za nas da smo prozapadni, onda govore da smo proruski. U zavisnosti od toga s kim razgovaraju i gde mogu da naškode Srbiji, onda takve stvari i govore - primećuje Vulin.

- Dolazak predsednika Putina u Srbiju (17. januara) samo je još jedan dokaz kakvi su i lični odnosi predsednika Vučića i Putina. Teško je naći svetskog lidera, a ne lidera zemlje koja nije ni previše velika niti je njen narod previše brojan, koji je toliko puta imao sastanak s predsednikom Putinom - rekao je ministar odbrane.

On je istakao da Srbija treba da bude srećna i zadovoljna zbog prijateljstva dve države i dva predsednika.

- Njihov lični odnos nam je mnogo puta pomogao.Vučića cene i na istoku i na zapadu zato što je srpski predsednik, zato što i zapadu i istoku govori istinu i zato što se uvek bori samo i jedino za Srbiju i njene interese. On nije ničija marioneta niti igračka, a to je nešto što Jeremić ne može da razume - poručio je Vulin i dodao da ne sumnja da će predstojeća poseta Putina Srbiji biti izuzetna i da će biti još mnogo prijatnih iznenađenja za sve građane Srbije.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Vladimir Putin

'