AKTUELNO

Povodom teksta koji je portal Pink.rs objavio u subotu 22. decembra pod nazivom “Opozicija planira da ojadi građane Paraćina: Đilasovi saradnici se udružuju kako bi trošili budžetske pare”, u nastavku u celosti objavljujemo demanti (odgovor) Odseka za informisanje opštine Paraćin.

- Neistina je da se radi o “skandaloznom dokumentu o saradnji lokalnih samouprava koji bi trebalo uskoro da bude potpisan, a kojim im omogućava da za svoje potreba iskoristite budžetski novac…”

Istina je: Ne radi se ni o kakvom NOVOM dokumentu o saradnji!

Odluka o uspostavljanju saradnje između opštine Paraćin i opštine Čajetina u oblastima iz zajedničkog interesa broj 016-14/2018-II doneta je na sednici Skupštine grada Paraćin 21.06.2018. godine.

Odluka o uspostavljanju saradnje između opštine Paraćin i grada Šapca u oblastima iz zajedničkog interesa broj 016-13/2018-II doneta je na sednici Skupštine grada Paraćin 21.06.2018. godine. (u prilogu su navedene odluke)

Novinari portala Pink.rs, ili njihovi “saradnici” sa terena potpuno su pogrešno razumeli materijal iz koga su doneli zaključak. Ponavljamo, odluke su donete ranije i ne radi se ni o kakvom novom, niti skandaloznom dokumentu koji bi trebalo da uskoro bude potpisan, što znači da se ništa ne potpisuje sa gradom Šapcom i opštinom Čajetina.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope je međunarodno telo čiji je zadatak praćenje poštovanja standard lokalne demokratije, vladavine prava, poštovanje ljudskih prava isloboda, odžavanja fer i poštenih izbora u zemljama članicama Saveta Evrope, koji okuplja praktično sve evropske zemlje, a punopravni članovi su i Srbija, Rusija, Turska itd. Svake godine dva puta godišnje ovo telo može da zaseda van sedišta, a dva puta u sedištu, tj. u Strazburu. Ove godine Kongres je zasedao u Turskoj.

Na poziv Opštine Paraćin Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u februaru 2019. godine zasedaće u Srbiji, u Beogradu.

Tekst koji je objavio portal Pink.rs pod nazivom “Opozicija planira da ojadi građane Paraćina: Đilasovi saradnici se udružuju kako bi trošili budžetske pare” biće prosleđen Savetu Evrope i ovim putem se zahvaljujemo novinarima portala Pink.rs koji su ovim člankom dodali još materijala za predstavljanje stanja demokratije nu Srbiji i položaja opozicionih opština u našoj zemlji.

24. 12. 2018.

Odsek za informisanje Skupštine opštine Paraćin

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

#Paraćin

'