AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Nemačke Tomas Šib danas su obostrano potvrdili da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim oblastima.

Dačić i Šib posebno su konstatovali da dijalog na visokom i najvišem nivou ima konstantan trend unapređenja. Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i ukazano da je robna razmena u 2018. godini premašila 4,5 milijarde evra.

Foto: Tanjug

Sagovornici su, saostio je MSP, konstatovali da dve zemlje ostvaruju veoma dobru saradnju i na multilateralnom planu. Izrazili su uverenje da će se takva saradnja ostvariti i tokom naredne dve godine, tokom kojih će Nemačka biti nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Foto: Tanjug

Ambasador Šib je ministru Dačiću uruči poziv saveznog ministra inostranih poslova Hajka Masa i saveznog ministra privrede Petera Altmajera za učešće na Berlinskom energetskom dijalogu "5. Berlin Energy Transition Dialogue", koji će biti održan 9. i 10. aprila, navedeno je u saopštenju.

#Ivica Dačić

#Tomas Šib

'