AKTUELNO

Martinović je na konferenciji za medije u Skupštini kazao da poslanici vladajućih stranaka smatraju da su odnosi Srbije i Slovenije veoma važni za regionalni mir i regionalnu stabilnost, kao i da je priritet i Srbije i Slovenije jačanje ekonomske saradnje.

Poslanici SNS i koalicionih partnera prisustvom na sednici na kojoj se obraćao predsednik Slovenije Borut Pahor pokazala je želju da budu saveznici predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u stvaranju jačih odnosa sa Slovenijom, dok je opozicija koja je bojkotovala sednicu pokazala je da im građani Srbije nisu važni i da žele samo da se na vlast vrate oni koji su sistematski uništavali Srbiju 12 godina, izjavio je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Martinović je na konferenciji za medije u Skupštini kazao da poslanici vladajućih stranaka smatraju da su odnosi Srbije i Slovenije veoma važni za regionalni mir i regionalnu stabilnost, kao i da je priritet i Srbije i Slovenije jačanje ekonomske saradnje.

Prema njegovim rečima, oni koji su danas bojkotovali rad Narodne skupštine, nisu bojkotovali i skupštinsku kasu.

- Uredno su se prijavili da su prisustvovali sednici iako u salu nisu ušli, njih rad ne zanima, njih zanimaju putni troškovi, da jedu pljeskavice u skupštinskom restoranu, ali rad ih ne zanima. Pošto u Srbiji neko mora i da radi, ne možemo svi da naplaćujemo nerad, svi Skupštinu da koristimo kao restoran, mi poslanici SNS i koalicioni partneri odlučili smo da radimo za dobro građana Srbije - kazao je Martinović.

Dodao je da su oni koji su bojkotavali rad Narodne skupštine po ko zna koji put pokazali da im građani Srbije nisu važni, da su bitni samo oni, da im je bitno da se vrati na vlast Dragan Djilas, Vuk Jeremić, da se na vlast vrate svi oni koji su sistematski upropastili Srbiju u periodu od 2000. do 2012. godine.

Ovde su na skupštinskim hodnicima presretali Pahora i govorili mu o tome kako opozicija u Srbiji nema nikakva prava. Da bi građani Srbije znali, zelim da naglasim da se svi izbori u Srbiji od 2000. godine odvijaju po istim pravilima, ali problem je u tome da oni koji su ranije pobeđivali na izborima ili su uspevali da političkom kupovinom formiraju vladu, tada su im izborna pravila bila dobra. Kada su počeli da gube izbore, onda su počeli da se žale na izborne uslove - istakao je Martinović.

Istakao je i da su danas po ko zna koji put pokazali da jedino znaju da vređaju i biju žene, da žene nazivaju “ku*vama, fu*sama”, dobro su naučili da pune svoje džepove, a da ne rade ništa.

- To su radili kada su bili na vlasti, a rade i sada kada su u opoziciji - istakao je.

Kaže da su poslanici vladajuće koalicije odlučili da rade i da će da radimo, te da i predsednik Aleksandar Vučić i Vlada mogu da računaju da u njima imaju pouzdane saveznike da stvore jednu snažnu, jaku i pristojnu Srbiju i da ne dozvole, uprkos brojnim pritiscima, da na ilegalan način vlast preuzmu oni koji su Srbiju sistematski uništavali 12 godina.

Upitan kada će biti izbran novi poverenik za informcije od javnog značaja, Martinović je kazao da je skupštinski Odbor za kulturu i informisanje uputio svim poslaničkim grupama da dostave svoje predloge tako da je procedura u toku i da dok se ona ne okonča ne može se izabrati novi.

Dodao je i da će SNS to uraditi u narednom periodu, te da će se truditi da pronađu kandidata koji će biti sušta suprotnost Rodoljubu Šabiću, za kojeg je naveo da je bio zamaskirani političar funkcijom poverenika.

#Aleksandar Martinović

#Bojkot

#Opozicija

'