AKTUELNO

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, kosovska policija ga je najpre dva sata zadržla na prelazu, a potom ga je pod oržažanom pratnjom sprovela u Peć, dok je njegovo dvanaestogodišnje dete moralo da bude svedok tog maltretiranja, a onda i da samo nastavi put ka Kosovskoj Mitrovici.

-Ovaj događaj je još jedna potvrda da Priština ne nemerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine - ističe se u saopštenju.

Takođe se navodi da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni na ovaj način bili nevini, i da je jedini cilj i ishod ovakvog postupanja stvaranje stalne atmosfere straha i nesigurnosti, a da je kampanja usmerena pre svega prema potencijalnim povratnicima.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je Đokiću obezbedila branioca, i biće u stalnom kontaktu sa njegovom porodicom, navodi se u saopštenju.

#Hapšenje

#Jarinje

'