AKTUELNO

Dragan Marković Palma danas se obratio građanima Jagodine povodom protesta koji je organizovan u ovom gradu i poručio da poštuje njihovo pravo na protestnu šetnju, ali da moraju da se zapitaju šta nude oni koji organizuju ovakav protest.

- Poštovani građani Jagodine, vaše je pravo da šetate, ali treba da pitate te koji vas organizuju šta vam oni nude. Oni su imali priliku da se pokažu jer su bili na vlasti. Ja mogu da shvatim jedan manji broj građana, koji nije zadovoljan, iskazuje svoje nezadovoljstvo šetnjom gradovima Srbije. U svakoj državi na svetu ima nezadovoljnih. Ali, vi dobro znate da se u Jagodini, kao i u celoj Srbiji, svi problemi rešavaju u institucijama, a ne na ulici - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i dodao:

- Danas je bio i protest na Kosovu i Metohiji, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde Srbija brani prava srpskog naroda. Ta nekolicina protestanata u Kosovskoj Mitrovici, umesto da su poslali poruku sa Kosova i Metohije i prozvali one zemlje koje sve vreme podržavaju kosovske Albance, koji vrše nepravdu nad Srbima, oni su prozvali Beograd, svoj glavni grad i svoju državu. Samo da podsetim tih nekoliko ljudi koji su šetali u Kosovskoj Mitrovici da je Srpska lista dobila na izborima, pokrajinskim i lokalnim 80 posto glasova Srba - naveo je Palma.

On je istakao da je najmanje što Srbima na Kosovu i Metohiji i svim građanima Srbije treba destabilizacija zemlje.

- Vi koji organizujete proteste u Srbiji treba da znate da se pravo da dođete na vlast dobija na izborima. Na svakom od tih protesta se može čuti da to nije borba za vlast, nego građanski protest. Ali ti obični građani moraju da znaju, da iza svakog protesta stoje oni koje interesuje samo vlast, a ne građani. Takvi su već bili vlast i znate rezultat njihove vladavine - poručio je Marković.

#Dragan Marković Palma

#Protest

'